vineri, 9 martie 2012

Publicat la 3/09/2012 12:10:00 p.m. de Redacţie

Iniţiativă cetăţenească pentru cei cu probleme sociale

Persoanele sau familiile marginalizate ar trebui să beneficieze de tarife reduse sau chiar scutiri de plată la consumul de apă şi la serviciile de salubrizare, susţine Asociaţia “Transparenţa Deciziei Administrative”, care şi-a propus să îi determine pe medieşeni să îşi exercite dreptul la iniţiativă cetăţenească şi să aducă un proiect de hotărâre în acest sens în atenţia Consilului Local Mediaş.

Ioan Petrariu, preşedintele asociaţiei, a mărturisit că ideea acestei iniţiative i-a venit ca participant la şedinţele Consiliului Local Mediaş.

Promovare în stradă

Acesta spune că medieşenii cu venituri sub minimul garantat au dreptul la astfel de facilităţi la serviciile publice de strictă necesitate. „Participând la şedinţe, am observat că se adoptă lunar o hotărâre cu privire la dreptul unor persoane de a călători gratuit cu mijloacele de transport în comun. Analizând temeiul legal, am constatat că s-ar cuveni aceloraşi cetăţeni să beneficieze şi de preţuri diferenţiate şi pentru apă şi pentru salubritate. Este vorba de Legea 116/2002 privind marginalizarea socială, unde spune clar: Consiliul Local este obligat să identifice persoanele şi familiile cu venit sub minimul garantat şi să le asigure acces la serviciile de strictă utilitate”, afirmă Petrariu. Astfel, în ultimele zile au fost împărţite în oraş 3.500 de formulare de susţinere pentru această iniţiativă. Iniţiativa asociaţiei medieşene nu este prima de acest gen. Recent, a fost lansată o alta care viza stabilirea indemnizaţiei consilierilor locali medieşeni. (A. P.)
    Trimite prin e-mail