vineri, 9 martie 2012

Publicat la 3/09/2012 11:53:00 a.m. de Redacţie

Curăţenie de primăvară în Mediaş

Timp de aproximativ o lună, vor fi organizate o serie de acţiuni menite să facă oraşul mai curat înainte de sărbătorile pascale.


Autor: Alex PÎNTEA

Acţiunea de igienizare a municipiului a demarat miercuri dimineaţa. Autorităţile au decis să profite de vremea bună şi au intervenit pe strada Brateiului, la ieşirea spre Sighişoara. „În perioada 7 - 17 martie se va interveni pe străzile principale ale oraşului, atât cu personalul societăţii, cât şi cu utilajele specifice. Astfel, după un orar stabilit, străzi precum Brateiului, Şoseaua Sibiului, Mihai Eminescu, 1 Decembrie, vor fi curăţate, măturate manual sau mecanizat şi igienizate”, a precizat Iosif Balog, directorul general al societăţii ECO-SAL. Un obiectiv foarte important al operatorului de salubritate este îndepărtarea mizeriei adunate pe marginea drumurilor odată cu topirea zăpezii.

Eveniment anual

Curăţenia de primăvară va începe în data de 19 martie, conform calendarului ECO-SAL distribuit cetăţenilor încă de la sfârşitul anului 2011. Astfel, se vor colecta săptămânal atât deşeurile vegetale, cât şi cele voluminoase. „Facem apel la bunăvoinţa cetăţenilor, ca aceştia să respecte cu stricteţe programul de colectare corespunzător fiecărei străzi, astfel încât sa nu fim nevoiţi să îl decalăm. Amintim faptul că deşeurile trebuie depozitate în faţa proprietăţilor sau la punctele de colectare din cartiere dimineaţa, cât mai devreme posibil, pentru a fi ridicate la timp. Rugăm totodată cetăţenii ca, în următoarea perioadă, în funcţie de programul de curăţenie aferent fiecărei străzi, să nu mai parcheze pe marginea drumurilor, astfel încât activitatea de măturat să se efectueze în cele mai bune condiţii”, informează Anca Băra, purtătoarea de cuvânt a operatorului de salubritate. Acţiunile nu vor afecta programul pentru ridicarea tuturor tipurilor de deşeuri. Acesta rămâne neschimbat.

În tot oraşul

Până pe 27 aprilie, în toate zonele oraşului, străzile vor fi curăţate, nisipul va fi îndepărtat de pe marginea drumurilor, iar arborii şi gardul viu vor fi toaletaţi. Din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, societatea de salubritate are cuprinsă în programul de curăţenie doar activitatea de igienizare a străzilor pe care se execută lucrări de reabilitare. Odată cu încetarea şantierului, ECO-SAL va relua această activitate cu ocazia campaniilor de curăţenie viitoare.

Iosif BALOG | director general Eco-SAL: „Datorită disconfortului creat în perioada deszăpezirilor, urmează să curăţăm mizeria rămasă pe marginile drumurilor. Este esenţială această intervenţie, deoarece oraşul trebuie să arate bine odată cu venirea primăverii şi a sărbătorilor pascale. Sperăm ca cetăţenii să vină în sprijinul nostru prin respectarea graficului de colectare, dar şi prin igienizarea trotuarelor din faţa proprietăţilor.”
    Trimite prin e-mail