vineri, 2 martie 2012

Publicat la 3/02/2012 12:51:00 p.m. de Redacţie

Încă un derby! Gaz Metan joacă mâine seară cu Baschet Club Timişoara

Tehnicianul Ovidiu Teleabă se aşteaptă la un meci foarte greu în compania formaţiei Baschet Club Timişoara. Vestea bună pentru gazişti este că Ivan Ivanovic a revenit de miercuri la antrenamente. Gazul întâlneşte formaţia din Timişoara sâmbătă, de la ora 19, în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Seria meciurilor „de foc” în campionat continuă pentru gruparea de pe Târnava Mare. După partidele grele cu CSU Atlassib Sibiu şi CSU Ploieşti, sâmbătă, la Mediaş vine Baschet Club Timişoara, echipă care ocupă în prezent poziţia a treia a clasamentului, însă are două jocuri mai puţin disputate.

Vor revanşa

În tur, partida de pe Bega a fost una foarte disputată şi extrem de spectaculoasă. În finalul jocului, atunci când era înregistrat un rezultat de egalitate pe tabela de marcaj şi ar fi urmat prelungirii, gazdele au reuşit să marcheze coşul victorie în ultima secundă de joc. „Jucăm împotriva liderului campionatului, o echipă care joacă foarte organizat, disciplinat, pe tot parcursul celor 40 de minute, deci ne aşteaptă un meci foarte greu, în care trebuie să fim concentraţi în fiecare secundă de joc şi să luptăm 40 de minute”, recunoaşte Ovidiu Teleabă.

Ivanovic este apt

Gaz Metan nu a putut conta în deplasarea de pe terenul studenţilor din Ploieşti pe Ivan Ivanovic (foto dreapta). Din cauza unei enterocolite, jucătorul a fost obligat să rămână la Mediaş, iar absenţa sa a contat în exprimarea din teren a baschetbaliştilor lui Teleabă. Miercuri, Ivanovic a revenit la antrenamente alături de coechipierii săi. „Vestea bună pentru noi este că Ivan Ivanovic este bine, şi-a reluat pregătirea. În rest, nu avem alte probleme de lot”, a adăugat antrenorul medieşean.

Înfrângere la Ploieşti

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a pierdut cu 75-72 derby-ul cu CSU Ploieşti, la capătul unei partide cu foarte multe greşeli de ambele părţi. Gaziştii au început partida de la Brazi şi au condus cu 6-0, însă din păcate acesta a unicul lor avantaj pe tabelă în restul partidei. Gazdele au replicat imediat şi au câştigat primul sfert cu 22-15. Lipsa inexplicabilă de soluţii în ofensivă, dar şi ratările incredibile ale gaziştilor au făcut ca ecartul să crească la 9 puncte înainte de pauza mare, scor 39-30, aceasta fiind una dintre cele mai slabe prime reprize făcute de către formaţia lui Ovidiu Teleabă. Ceva mai lucizi în partea a doua a jocului, alb-negri s-au apropiat la doar trei puncte la intrarea în sfertul decisiv. Ultimele zece minute au fost unele echilibrate, însă ploieştenii au ştiut să gestioneze avantajul de pe tabela de marcaj şi să impună în cele din urmă cu 75-72.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail