vineri, 23 martie 2012

Publicat la 3/23/2012 04:05:00 p.m. de Redacţie

ANL-uri în rate cu 100 de euro?

Asociaţia locatarilor din blocurile pentru tineri din România a propus ministerului o variantă de cumpărare a acestor locuinţe.

Autor: Alex PÎNTEA

100 de euro - rată lunară pentru achiziţionarea unei locuinţe de tip ANL. Aceasta este propunerea făcută Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de către organizaţia înfiinţată de către medieşeanul Dan Nistor.

Fără bănci

Asociaţia recent lansată şi-a propus să faciliteze achiziţionarea de către tineri a locuinţelor de tip ANL. Preşedinte Dan Nistor spune că aceştia nu au posibilitatea să acceseze credite bancare, iar soluţia propusă este o rată lunară fixă pe o perioadă de 25-30 de ani. „Din cauza faptului că oamenii nu au posibilitatea, în momentul de faţă, să acceseze un credit în medie de 25.000 de euro, ne-am gândit la următoarea soluţie: o rată lunară de 100 de euro, unde să intre rata plus dobânda”, detaliază Nistor.

A fost la minister

Medieşeanul i-a înaintat această propunere şi Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului. La începutul lunii martie, acesta a discutat chiar cu ministrul Cristian Petrescu. „I-am expus această propunere a noastră, de cumpărare în rate a locuinţelor ANL, pe o perioadă de 25-30 de ani, prin plata unei sume lunare de 100 de euro direct la Ministerul Dezvoltării. Acest lucru înseamnă şi un ajutor pentru Ministerul Dezvoltării, pentru că vă daţi seama că în ţară sunt 38.000 de apartamente ANL şi nu ştiu dacă în momentul de faţă sunt cumpărate 100 dintre ele, pentru că oamenii nu au bani. Dar, prin plata a 100 de euro în fiecare lună, Ministerul Dezvoltării ar putea strânge lunar suma de 3,8 milioane de euro”, a calculate Dan Nistor.

Mai multe variante

Preşedintele Asociaţiei Locatarilor din blocurile pentru tineri din România spune că are mai multe soluţii pentru finalizarea acestui demers. Dacă nu va găsi sprijin la actuala putere, acesta va încerca să îl obţină de la opoziţie, iar ca ultimă variantă va iniţia o campanie de strângere de semnături pentru promovarea unei legi în Parlamentul României.
    Trimite prin e-mail