vineri, 23 martie 2012

Publicat la 3/23/2012 03:15:00 p.m. de Redacţie

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru petrecăreţii care lasă deşeurile la întâmplare

Până la Maialul tradiţional, Primăria Mediaş va amenaja mai multe puncte speciale pentru serbările câmpeneşti, în condiţiile în care legea picnicului a fost promulgată de şeful statului în urmă cu câteva zile.


Autor: Alex PÎNTEA

Reprezentanţii municipalităţii spun că noile puncte vor fi pregătite până pe 1 mai. „Având în vedere faptul că la data de 16 martie a fost promulgată legea privind gestionarea activităţii de picnic, Legea picnicului, Primăria municipiului Mediaş vine în sprijinul societăţii ECO-SAL şi al Asociaţiei pentru Gestionarea Deşeurilor din România pentru a amenaja primele puncte pentru picnic până la data de 1 mai, moment la care se va organiza Maialul”, a anunţat primarul Teodor Neamţu.

Dezbatere publică

Municipalitatea îi va consulta şi pe medieşeni în privinţa locurilor speciale pentru picnic. Astfel, aceştia vor fi invitaţi la sediul Primăriei Mediaş la începutul lunii aprilie, pentru a-şi spune punctul de vedere. „În data de 2 aprilie, la ora 17.00, la sediul Primăriei Mediaş se va organiza o dezbatere publică la care la care sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai diferitelor direcţii din cadrul Primăriei, Tehnică, Economică, Ecologizare, Urbanism, reprezentanţi ai operatorului de salubritate şi ai Asociaţiei pentru Gestionarea Deşeurilor. Totodată, aşteptăm şi participarea cetăţenilor şi a organizaţiilor non-guvernamentale preocupate de acest subiect. Scopul dezbaterii este acela de prezentare a proiectului mai sus menţionat”, completează edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.

Confort mai mare

Intenţia municipalităţii este aceea de a creşte gradul de confort al celor care aleg să îşi petreacă timpul liber în zone special amenajate. „Consider că amenajarea acestor puncte va creşte gradul de confort al cetăţenilor care aleg să-şi petreacă timpul liber la iarbă verde. Preocupările municipalităţii vizează în primul rând starea de bine a cetăţenilor, motiv pentru care îi invităm să participe la dezbaterea publică pentru a hotărî împreună locurile în care vor fi amplasate aceste puncte”, a completat Neamţu. Legea picnicului a fost adoptată pe 21 februarie de Camera Deputaţilor, principala prevedere a acesteia fiind interzicerea organizării picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate, dotate cu facilităţi şi utilităţi. Potrivit legii, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor. Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie să spele obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, să distrugă plantele, ori să posteze semne sau mesaje. Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.
    Trimite prin e-mail