joi, 16 februarie 2012

Publicat la 2/16/2012 01:59:00 a.m. de Redacţie

Simpozion internaţional la SNG

Şcoala Naţională de Gaz a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, un simpozion internaţional intitulat „Calitate şi modernitate în procesul de învăţământ”.

Autor: Alex PÎNTEA

Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediţie, a reunit cadre didactice din municipiul Mediaş, din ţară, dar şi din străinătate. Simpozionul din acest an a debutat cu o masă rotundă intitulată „Reformă şi... reforme” care s-a bucurat de prezenţa oficialităţilor locale, a directorilor instituţiilor de învăţământ din oraş, a reprezentanţilor părinţilor elevilor din Şcoala Naţională de Gaz, a cadrelor didactice din Mediaş şi din ţară, precum şi a numeroşi elevi. Ulterior, timp de două zile au fost dezbătute probleme ale sistemului de învăţământ din România şi au fost prezentat exemple de bună practică.

Schimb de experienţă

Manifestarea s-a bucurat de participarea unor profesori ai Liceului „Jeanne D’Arc”, din localitatea franceză Rennes. „Pe parcursul celor două zile de eveniment au fost luate în discuţie probleme ale sistemului de învăţământ din România şi au fost prezentate exemple de bună practică în cadrul celor două secţiuni ale simpozionului. Sperăm că a fost un real schimb de experienţă între cadrele didactice de diferite specialităţi, din diferite şcoli din ţară, că vom putea comunica mai eficient cu elevii noştrii, cu părinţii lor, dar şi cu reprezentanţii comunităţii locale, care devine un actor important în viaţa şcolii”, au explicat organizatorii.

    Trimite prin e-mail