vineri, 17 februarie 2012

Publicat la 2/17/2012 06:18:00 p.m. de Redacţie

Rezultate bune la prima campanie ecologică

Aproximativ 1.000 kg de deşeuri electrice şi electronice şi aproximativ 50 kg de deşeuri periculoase, precum uleiuri uzate, vopsele, diluanţi sau spray-uri au fost colectate din municipiul Mediaş.


Autor: Aurelian LUNGU

Astăzi ia sfârşit prima campanie de colectare a deşeurilor periculoase din acest an, iar reprezentanţii societăţii de salubritate se declară mulţumiţi de rezultate. În perioada 6-17 februarie, ECO-SAL le-a oferit medieşenii ocazia să depoziteze gratuit aceste deşeuri. În săptămâna 6-10 februarie, punctele mobile de colectare au fost amplasate în cartierele cu blocuri, iar în perioada 13-17 februarie, în zonele cu case, în diferite locaţii, astfel încât fiecare cetăţean să aibă posibilitatea să depoziteze în cel mai apropiat punct de locuinţa sa. Între orele 9 şi 13, astăzi, se vor mai colecta deşeurile de pe str. Oituz, colţ cu str. Gh. Lazăr, şi pe str. Iuliu Maniu, colţ cu str. Călugăreni. În intervalul orar 13-17, deşeurile periculoase se pot depune pe str. Bucegi, colţ cu str. Gravorilor.

Dăunează mediului

În lista deşeurilor periculoase sunt incluse bateriile, sursele de iluminat, detergenţii şi recipienţii acestora, pesticidele, insecticidele, deşeurile electrice şi electronice, precum şi toate celelalte produse care pe etichetă poartă însemnele: „periculos pentru mediu”, „iritant”, „coroziv”, „inflamabil”, „toxic”, „oxidant” sau „exploziv”. „Încurajăm toţi cetăţenii să colecteze selectiv deşeurile periculoase şi să le depoziteze în locurile special amenajate de către ECO-SAL, deoarece prin degradarea lor pe gropile de gunoi, sau abandonate în natură, acestea dăunează mediului înconjurător şi implicit sănătăţii fiecăruia dintre noi. Colectarea selectivă a deşeurilor periculoase are deci o importanţă majoră, la fel ca şi colectarea separată a ambalajelor de hârtie/carton, plastic/aluminiu sau sticlă”, a reiterat Anca Băra, purtătoarea de cuvânt a operatorului de salubritate. Următoarea campanie se va desfăşura 7-18 mai, iar punctele de colectare vor fi amplasate conform programului din calendarele ECO-SAL.
    Trimite prin e-mail