vineri, 17 februarie 2012

Publicat la 2/17/2012 08:21:00 p.m. de Redacţie

Ajutoare pentru familiile afectate de căderile masive de zăpadă din sud-estul ţării

Mediaşul este solidar cu sinistraţii din judeţele afectate de zăpadă şi ger. Municipalitatea a demarat o campanie de strângere de ajutoare la sediul său din Piaţa Corneliu Coposu. Medieşenii au donar alimente neperisabile, apă şi pături. La rândul său, societatea Romgaz a decis să vină în sprijinul sinistraţilor şi să doneze o cantitate importantă de alimente şi apă.

Autor: Alex PÎNTEA

Situaţia foarte dificilă în care se află zeci de mii de români, care au de suferit de pe urma zăpezilor, nu a lăsat pe nimeni indifirent. În municipiul de pe Târnava Mare, autorităţile locale au decis să se implice, iar luni s-a lansat o campanie umanitară, prin intermediul căreia medieşenii au fost invitaţi să dăruiască alimente neperisabile, apă şi pături.

Apelul lui Neamţu

Chiar primarul Teodor Neamţu a dat startul campaniei umanitare. Acesta a donat alimente achiziţionate de la un supermarket din oraş. „Facem apel către toţi medieşenii care doresc să ofere o mână de ajutor celor aflaţi în dificultate şi îi invităm să se alăture campaniei noastre de ajutoare a sinistraţilor din zonele afectate de ninsori abundente. Am demarat această campanie pentru a le veni în ajutor celor care în clipele de faţă au nevoie de sprijinul nostru”, motivează Neamţu.


Primul transport

14 medieşeni şi cinci societăţi comerciale s-au alăturat încă din primele 24 de ore campaniei demarate de Primăria Mediaş. Medieşenii au donat în prima zi circa 600 kilograme alimente neperisabile, apă şi pături la sediul municipalităţii din Piaţa Corneliu Coposu. În cea de-a doua zi de campanie, numărul de persoane care au donat s-a dublat, la fel ca şi cantitatea de ajutoare strânse. Din acest motiv, s-a decis trimiterea unui prim transport de o tonă către Sibiu, de unde încărcătura a fost preluată cu un avion militar.

Ajutor de la Romgaz

Societatea Romgaz este şi ea solidară cu sinistraţii din judeţele Brăila şi Buzău. Prin intermediul sindicatului liber al companiei, vor fi donate alimente neperisabile în valoare de 43.529 lei, 600 de litri de apă minerală şi se va asigura transportul acestora, în valoare de 15.000 de lei. Convoiul format din reprezentanţi ai Romgaz va pleca spre Inspectoratele de Situaţii de Urgenţă din Brăila şi Buzău, în cel mai scurt timp cu putinţă. „Romgaz îşi asumă responsabilitatea socială ca o iniţiativă corporativă liber aleasă, dincolo de obligaţiile economice şi legale, în scopul îndeplinirii angajamentelor sociale pe termen lung ce contribuie la dezvoltarea comunităţii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii”, a precizat Lucian Stancu, purtătorul de cuvânt al societăţii Romgaz.
    Trimite prin e-mail