sâmbătă, 25 februarie 2012

Publicat la 2/25/2012 06:37:00 p.m. de Redacţie

Neamţu a inspectat sala de sport din Gura-Câmpului şi viitorul cămin de bătrâni

Sala de sport din cartierul Gura-Câmpului este aproape gata. În prezent, se lucrează la interioare, iar inaugurarea oficială este programată pentru lunile iunie-iulie. La căminul de bătrâni de pe strada Academician Ioan Moraru, constructorul este înaintea planurilor, iar obiectivul de investiţii va fi predat mai repede. Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice va avea o capacitate de 35 locuri.


Autor: Alex PÎNTEA

Primarul Teodor Neamţu a vizitat, la începutul acestei săptămâni, şantierul sălii de sport aflate în construcţie în curtea şcolii generale nr. 5 din cartierul Gura-Câmpului. Investiţia se află într-un stadiu avansat, iar în prezent se lucrează la amenajările interioare.

La jumătatea anului

Sala de sport are o suprafaţă desfăşurată similară cu cea din cartierul Vitrometan. Singura diferenţă constă în numărul de locuri, de doar 150, faţă de 500, cât are Sala Sporturilor. Noua sală va fi inaugurată oficial la jumătatea anului în curs. „În anul 2012, vom avea o nouă sală de sport în municipiul Mediaş. Aceasta va putea fi folosită pentru diverse competiţii, dar va avea şi un scop didactic, deoarece va deservi şcoala generală nr. 5. Lucrările de construcţii sunt foarte avansate şi cred că în lunile iunie-iulie lucrarea va putea fi recepţionată”, a apreciat edilul-şef. Sala de sport este realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Sala de sport a şcolii din Vitrometan are o suprafaţă
comparabilă cu cea a Sălii Sporturilor
Grafic depăşit

Un alt obiectiv de investiţii inspectat de Neamţu a fost şantierul Centrului de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice. Primarul s-a declarat mulţumit de modul în care decurge execuţia lucrării, de faptul că lucrurile se află în grafic şi a menţionat că, în ritmul acesta, construcţia va putea fi dată în folosinţa anterior termenului preconizat iniţial. „Sunt mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările de construcţie la Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice. Lucrarea a avansat în ritm mulţumitor, iar, deşi termenul de dare în folosinţă este luna mai 2013, eu cred că în lunile decembrie-ianuarie aceasta se va finaliza”, a comentat Teodor Neamţu.

Cu două nivele

Lucrările la noul centru de îngrijire a persoanelor vârstnice au demarat anul trecut în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială. Este vorba de o clădire cu subsol, parter şi două nivele. Căminul va dispune de 14 camere cu câte două paturi şi şapte camere cu câte un pat. Suprafaţa construită a clădirii va fi de 528 de metri pătraţi. Termenul de execuţie al proiectului este de 12 luni de la data eliberării autorizaţiei de construcţie. De serviciile acestei instituţii de asistenţă socială vor beneficia 35 de persoane vârstnice.

Dublă finanţare

Proiectul căminului de bătrâni valorează 4,4 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în părţi egale de bugetul de stat şi bugetul local al municipiului Mediaş. Astfel, suma de 2,2 milioane de lei a fost alocată încă de anul trecut printr-o hotărâre a Guvernului României, în timp ce diferenţa a fost prevăzută în bugetul local al Mediaşului.
    Trimite prin e-mail