vineri, 24 februarie 2012

Publicat la 2/24/2012 10:11:00 p.m. de Redacţie

Experimentaţi în bucătărie!

  • dacă aţi cumpărat mere - aşa zis „făinoase“, - şi nu se mănâncă, cojiţi-le, tăiaţi-le bucăţi, adăugaţi apă cât să le acopere, zahăr vanilat şi zahăr după gust, fierbeţi la foc moale până se fac ca o pastă. Răciţi compoziţia, puneţi la frigider şi serviţi-o ca desert.
  • dacă vă place salata de sfeclă cu hrean şi nu aveţi hrean, înlocuiţi-l cu o ridiche dată prin răzătoare cu găuri mici.
  • aţi încercat ca la simpla şi banala salată de roşii să puneţi câţiva căţei de usturoi tăiaţi foarte subţire? Salata va avea o savoare deosebită.
  • pentru ca friptura de purcel sau de pui să aibă o crustă aurită şi crocantă, înainte de a o pune la cuptor, ţineţi carnea în bere, pentru 5-10 minute. Se poate înlocui berea cu lapte, dar pentru 30 de minute.
  • budinca de orez va fi mai pufoasă dacă se adaugă la fiert şi 2-3 linguri de griş.
  • carnea pentru grătar nu se „bate“ niciodată. Dimpotrivă, se usucă de apă sau se curăţă de sânge cu o cârpă curată sau cu o hârtie. Se va unge cu ulei şi se va pune pe grătarul încins. Pojghiţa rezultată va reţine sucul şi aromele. Întotdeauna se va săra şi pipera după ce va fi prăjită.
    Trimite prin e-mail