vineri, 24 februarie 2012

Publicat la 2/24/2012 08:35:00 a.m. de Redacţie

Căsătorii „de probă” la Mediaş

Doar astăzi, de Dragobete, medieşenii pot încheia la sediul Primăriei o căsătorie care să dureze doar o zi.

Autor: Alex PÎNTEA

De Dragobete trebuie să iubim româneşte. Sub acest generic au avut loc ieri, în municipiul Mediaş, o serie de manifestări dedicate echivalentului românesc al zilei Sfântului Valentin, sărbătoarea iubirii. Totodată, astăzi, Consiliul Local al Tinerilor căsătoreşte cupluri pentru o zi.

La iniţiativa CLT

Îndrăgostiţii din municipiul Mediaş au ocazia, astfel, să spună „da” fără prea mari obligaţii, doar pentru a-şi demonstra cât de mult se iubesc. Iniţiativa aparţine şi în acest an Consiliului Local al Tinerilor. Manifestarea se va desfăşura astăzi, începând cu ora 13, în holul mare al Primăriei Mediaş din Piaţa Corneliu Coposu. „Consiliul Local al Tinerilor Mediaş vă invită pe data de 24 februarie alături de persoana iubită să vă căsătoriţi pentru o zi. Cuplurile sunt aşteptate în holul mare al Primăriei Mediaş, unde vor fi întâmpinate de consilierii şi voluntarii Consiliului Local al Tinerilor. Căsătoria va fi oficiată de primarul tineriilor, Izabella Kiss. Cuplurile vor primi un certificat de căsătorie şi o invitaţie la film. Filmul va rula de la ora 21 la Cinema Mediensis”, a explicat Andreea Duma, din cadrul Serviciului Relaţii al Primăriei Mediaş.

Program special la muzeu

La Muzeul Municipal Mediaş, Dragobetele a fost sărbătorit în cursul zilei de ieri. În colaborare cu elevi de la Colegiul Tehnic ,,Mediensis”, îndrumaţi de profesorul Manuela Bălan, a fost organizat un program special dedicat sărbătorii dragostei la români. Manifestarea a debutat dimineaţă, la ora 10, iar în program au fost incluse o prezentare cu semnificaţia sărbătorii Dragobetelui, un moment poetic, precum şi cântece şi dansuri populare. „Manifestarea şi-a propus evidenţierea valorilor, tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, cultivarea sentimentului de apartenenţă, de iubire şi dragoste pentru rădăcinile poporului român, promovarea prin cântec, dans popular şi poezie a frumuseţii artei populare româneşti”, motivează organizatorii.
    Trimite prin e-mail