vineri, 27 ianuarie 2012

Publicat la 1/27/2012 07:28:00 p.m. de Redacţie

Promovare la Viena

Timp de trei zile, burgul de pe Târnava Mare s-a făcut din nou cunoscut în capitala vechiului Imperiu Austro-Ungar. Mediaşul a participat la Târgul Internaţional de Turism prin intermediul companiei Dafora Turism.



Autor: Aurelian LUNGU

În perioada 12-15 ianuarie, a avut loc la Viena cea de-a 37-a ediţie a Ferien Messe Wien - Internationale Messe für Urlaub, Reisen und Freizeit, cel mai important târg de turism din Austria. Cu această ocazie, 800 de expozanţi reprezentând nu mai puţin de 70 de ţări şi-au prezentat ofertele turistice specifice zonelor de unde provin. Aproximativ o sută de mii de vizitatori şi mii de experţi au participat la eveniment.

Judeţul Sibiu, cea mai bine reprezentată regiune

Patru din cei 15 expozanţi români au reprezentat judeţul Sibiu la târgul internaţional de turism de la Viena. Agenţiile Dafora Turism, Reky Travel, Sibiu Reisen, Tioc Reisen şi biroul de promovare a turismului din cadrul Primăriei municipiului Sibiu le-au înmânat potenţialilor turişti mii de broşuri, hărţi, pliante şi alte materiale promoţionale de promovare a judeţului nostru. „Noi vom continua strategia de promovare în acest domeniu, chiar şi în contextul acestei scăderi a taxei hoteliere, pentru că dorim să sprijinim turismul sibian şi pe cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Dorim să continuăm contrucţia imaginii Sibiului ca destinaţie turistică”, motivează Klaus Iohannis, primarul Sibiului. În schimb, alte oraşe importante din ţară nu au avut niciun reprezentant.

Circuite culturale

Reprezentanţii companiei Dafora Turism, lider regional pe piaţa de turism, au promovat ofertele turistice din Mediaş şi Sighişoara la standul României. Burgurile cu specific medieval Mediaş şi Sighişoara au fost promovate atât din punct de vedere al patrimoniului cultural, cât şi al celui natural, cu accent pe ofertele hotelurilor BinderBubi din cele două oraşe, a precizat Feri Teglas, directorul de marketing al Dafora Turism. „Ca în fiecare an, continuăm eforturile de promovare a ofertelor turistice ale hotelurilor noastre pe piaţa externă, în colaborare cu agenţiile de turism partenere. În general, turiştii austrieci vin în grupuri organizate la Mediaş, urmând circuitele culturale ale agenţiilor”, explică Livia Călburean, directorul general al companiei.

Optimism pentru 2012

La deschiderea târgului a fost organizată o seară cu specific românesc, la care au luat parte Excelenta Sa doamna Silvia Davidoiu, ambasadorul României la Viena, precum şi directorul Biroului de Turism al României la Viena, Simion Giurcă. Potrivit acestuia din urmă, care este şi preşedintele Asociaţiei Birourilor Turistice din Austria, un număr de 184.000 de turişti austrieci au vizitat România în 2011 şi pentru anul aceste se preconizează chiar o uşoară creştere.

Aflaţi mai multe amănunte din ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail