luni, 16 ianuarie 2012

Publicat la 1/16/2012 12:05:00 p.m. de Redacţie

Medieşenii nu mai merg la cinema

Statistica arată că, în 2011, fiecare film proiectat la cinematograful „Mediensis” a adunat doar 85 de cinefili medieşeni. Cea mai căutată peliculă a fost comedia americană “Ursul Yogi”.



Autor: Alex PÎNTEA

Cinematograful „Mediensis” vinde tot mai puţine bilete. Anul trecut, numărul de spectatori înregistraţi a fost cu peste 2.600 mai mic decât în 2010, de la peste 7.000 la doar 4.400. Cel mai urmărit film a strâns abia 405 spectatori.

60 de filme

Numărul persoanelor care merg la cinematograf este în scădere de la un an la altul. În 2011, 4.400 de medieşeni au trecut pragul cinematografului „Mediensis”, cifră în scădere cu aproape 40% faţă de anul anterior. „4.400 de medieşeni au fost anul trecut la cinematograful Mediensis, suma totală a încasărilor fiind de 30.665 de lei. Anul trecut, au rulat la cinematograf 60 de filme”, arată Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Le plac comediile

„Ursul Yogi” a fost cel mai vizionat film al anului la „Mediensis”. Pelicula a înregistrat 405 spectatori, aproape de trei ori mai puţini faţă de cel mai vizionat film din 2010, „Avatar”-ul lui James Cameron. „În ceea ce priveşte clasamentul celor mai vizionate producţii la Mediaş, pe primul loc se află filmul «Ursul Yogi» cu 405 spectatori, pe locul al doilea se află producţia «Piraţii din Caraibe», cu 339 de spectatori, iar pe locul al treilea se află filmul «Furios şi iute», cu 232 spectatori”, a mai menţionat Paula Mihălţan.

Bilete ieftine

Medieşenii nu s-au înghesuit anul trecut la cinematograf, cu toate că preţurile biletelor au rămas la nivelul celor din 2010. Astfel, un bilet pentru un adult costă 7 lei, pentru copii - 5 lei, iar pentru grupurile organizate, de 3 lei/persoană. Pentru anul în curs, preţurile au rămas aceleaşi, astfel că reprezentanţii municipalităţii speră la un număr mai mare de spectatori. „Şi în 2012, cele mai noi producţii vor ajunge în cinematograful medieşean, motiv pentru care vă lansăm invitaţia de a trece pragul acestei instituţii, pentru a viziona într-un cadru adecvat cele mai recente producţii”, conchide Paula Mihălţan.

Inaugurat în 2006

Din 2003 şi până în 2006, în municipiul Mediaş nu a funcţionat nici un cinematograf. Aşteptată cu mare interes, redeschiderea unuia a umplut o nevoie clară la capitolul timp liber. Cu toate acestea, în ultimii trei ani, sala de cinema a fost rareori plină. Cinematograful „Mediensis” a fost inaugurat oficial la sfârşitul lunii septembrie 2006, cu ocazia Zilelor Tineretului Medieşean. Deschiderea a avut loc cu un an întârziere faţă de data stabilită iniţial. Primul film care a rulat a fost premiera la „Cocoşul decapitat” aparţinând regizorului Radu Gabrea. O parte din film a fost produsă în municipiul de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail