miercuri, 16 noiembrie 2011

Publicat la 11/16/2011 09:37:00 a.m. de Redacţie

Somnul raţiunii naşte legea

Somnoroasele păsărele de prin Parlament au pus la bătaie o iniţiativă legislativă care prevede ţinerea în frâu a decibelilor care vor îndrăzni, bieţii de ei, să se strecoare în eter între orele 22 şi 8.

Autor: Milu OLTEAN

Ca şi când toate problemele ţării ar fi rezolvate şi ultima rămasă pe o lungă listă ar fi liniştea nocturnă a românilor, social-democraţii s-au deşteptat în prag de iarnă şi s-au gândit să pună stavilă sunetelor şi zgomotelor rebele.
Aşteptăm iarna şi ne clănţăne dinţii-n gură numai când ne gândim la zumzetul contorului de gaz. Veghem neliniştiţi contorul de curent, care toarce şi stoarce şi el bani. Din zi în zi, ne sperie unii ce se dau mari analişti pe la televizor cu previziuni sumbre despre creşterea preţului la benzină, de scumpirea pâinii, de scumpirea cărnii, de taxe, de impozite noi, de noi locuri de şomaj, de tăieri şi îngheţări. Nu-i bai, măcar să avem linişte. N-avem după ce bea apă, n-avem plapumă să ne-acoperim copchiii, vorba cântecului, dar vom avea, slavă Domnului, linişte. Pace, dragoste şi nopţi liniştite. O iniţiativă legislativă care să sugrume din faşă orice zgomot în intervalul orar 22-8 este tot ce ne mai lipsea.

Citiţi editorialul integral în ediţia tipărită a ziarului.
Abonaţi-vă acum la Monitorul de Mediaş, cu doar 7 lei/lună! Detalii la telefon 0723-194.985.
    Trimite prin e-mail