duminică, 20 noiembrie 2011

Publicat la 11/20/2011 11:09:00 a.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Banana pudding

Deven Mitchell, baschetbalist la Gaz Metan Mediaş, ne propune să ne îndulcim cu un delicios desert care îşi are originile în sudul Statelor Unite ale Americii.




Banana pudding

Ingrediente: 4 banane, 150g zahăr, 500 ml lapte, 4 ouă, 30g făină, 10g unt, 1 portocală, 2 lămâi
Mod de preparare: Baţi ouăle cu 100g de zahăr până obţii un amestec spumos. În alt vas pui făina şi torni laptele în fir subţire, amestecând uşor, apoi adaugi amestecul spumos, amestecând până obţii un amestec omogen. Tai bananele în rondele subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâie. Păstrezi rondele de banane pentru decor, iar restul le zdrobeşti şi le amesteci cu aluatul. Într-un vas de yena, uns cu unt, torni compoziţia, acoperi cu o folie de aluminiu şi laşi să fiarbă 30 de minute, la bain-marie. În acest timp, scoţi coaja de la o lămâie şi o portocală, o tai în felii subţiri şi storci zeama într-o cratiţă, amesteci sucul cu restul de zahăr, adaugi coaja şi o fierbi la foc mic timp de 15 minute. Laşi să se răcească budinca, apoi o torni pe un platou şi torni sucul pe deasupra şi de jur-împrejur decorezi cu rondele de banane şi cu bucăţele de coji de portocale. Poftă bună!
    Trimite prin e-mail