sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Publicat la 11/19/2011 11:23:00 a.m. de Redacţie

Piaţa de cartier are şi constructor

Amenajarea pieţelor agro-alimentare de cartier va începe în cel mai scurt timp, anunţă reprezentanţii municipalităţii medieşene. Proiectul se va derula în următorii doi ani.



Autor: Aurelian LUNGU

Astfel, până la sfârşitul anului curent va începe amenajarea pieţei din cartierul Gura Câmpului, urmând ca în 2012 să se lucreze în Vitrometan. Primarul Teodor Neamţu a anunţat că a avut loc deja licitaţia pentru desemnarea antreprenorului care va ridica piaţa din Gura Câmpului, aşa că investiţia va demara în curând. „La viitoarea piaţă din Gura Câmpului trebuie să înceapă lucrările de amenajare. Am făcut licitaţia, a fost desemnat câştigătorul acestei achiziţii publice şi în foarte, foarte scurt timp va începe lucrul la această piaţă. Mai mult, am avut discuţii cu conducerea pieţei pentru ca anul viitor să îşi facă studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru amenajarea unei pieţe şi în cartierul Vitrometan. Vom aloca bani anul viitor şi pentru acea piaţă”, a precizat Neamţu.

Proiecte aşteptate

Terenul unde va fi amenajată piaţa din cartierul Gura Câmpului este situat pe strada 1 Decembrie, în apropierea vechiului complex comercial, şi are o suprafaţă de 424 de metri pătraţi. În ceea ce priveşte piaţa din cartierul Vitrometan, aceasta se va deschide, cel mai probabil, pe strada Milcov. „Vom canaliza producătorii şi comercianţii şi în aceste pieţe de cartier, tocmai pentru a facilita accesul la legume şi fructe proaspete a cetăţenilor din aceste zone, care actualmente sunt obligaţi să se deplaseze în piaţa centrală pentru a se aproviziona. Acest fapt va contribui categoric la asigurarea unor servicii de calitate, pentru a satisface în mod constant cerinţele şi aşteptările fiecărui cumpărător, precum şi la eliminarea celor care impun preţuri neconcurenţiale, care nu reflectă costurile efective, precum şi rezervarea unui număr mai mare de mese, prin care să practice atitudini anticoncurenţiale. Pentru ca o economie de piaţă să poată funcţiona, nu este suficient ca libertatea de mişcare a bunurilor, persoanelor, serviciilor să fie cea normală, ci, înainte de toate, e nevoie de un mediu concurenţial sănătos.”, explică Aurel Nechita, directorul societăţii Piaţa Prim-Com.
    Trimite prin e-mail