vineri, 4 noiembrie 2011

Publicat la 11/04/2011 04:26:00 p.m. de Redacţie

ECO-SAL - performanţă recunoscută

Societatea ECO-SAL este, de câteva zile, certificată ISO în domeniul calităţii, mediului, respectiv sănătăţii şi securităţii ocupaţionale. Conducerea operatorului de salubritate din municipiul Mediaş a primit certificatele din partea organismului de certificare SIMTEX.



Autor: Alex PÎNTEA

Politica ECO-SAL de prestare a unor servicii care să satisfacă cerinţele cetăţenilor şi clienţilor s-a concretizat în implementarea şi dezvoltarea unui sistem de management integrat al calităţii, mediului, respectiv sănătăţii şi securităţii ocupaţionale. De la începutul acestei săptămâni, ECO-SAL este certificată oficial în managementul celor trei domenii esenţiale de activitate.

Directorul general Iosif Balog a dat asigurări că ECO-SAL
urmăreşte permanent îmbunătăţirea calităţii serviciilor
Moment festiv

Directorul general al operatorului de salubritate a primit cele trei certificate care atestă preocuparea faţă de standardul calităţii, protecţiei mediului şi respectiv al sănătăţii şi securităţii în muncă. Iosif Balog a explicat că certificarea ISO nu este decât un pas în oferirea unor servicii superioare calitativ. „Ajungând la un sistem integrat al managementului deşeurilor, bineînţeles că vrem şi trebuie să oferim cetăţenilor servicii de calitate şi totodată să lucrăm ca buni profesionişti. Societatea este permanent angajată şi urmăreşte îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor prestate, asigurând în acest scop resurse financiare pentru dotări, documentaţie şi programe de instruire a angajaţilor”, a precizat Balog.

Schimb de experienţă

Săptămâna aceasta au fost prezente în municipiul Mediaş două delegaţii din Olanda şi, respectiv, Macedonia. Tema discuţiilor a fost aceea a managementului integrat al deşeurilor menajare. Practic, municipiul de pe Târnava Mare a urmat modelul olandez, iar delegaţia condusă de Ana Karanfilova, şeful Departamentului de Mediu din cadrul Ministerului Mediului din Macedonia, a avut prilejul să vadă cum a fost implementat acest sistem în România.

Pregătiţi pentru iarnă

Operatorul de salubritate a demarat pregătirile pentru sezonul rece. În acest sens, se fac ultimele revizii la utilajele care vor fi folosite la deszăpezire şi se completează stocurile de materiale pentru intervenţii. Este vorba de 300 de metri cubi de nisip, 10 tone de clorură de magneziu şi 250 de tone de sare. ECO-SAL va interveni pe străzile municipiului cu cele 11 utilaje din dotare. Spre deosebire de anul trecut, străzile unde se va interveni pentru deszăpezire au fost delimitate pe patru grade de prioritate. În gradul 1 de prioritate vor fi curăţate şi deszăpezite 34 de străzi, în gradul 2 - 53 de străzi, în gradul 3 sunt incluse 41 de străzi, iar în gradul 4 un număr de 29 de artere. De asemenea, vor fi amplasate şi câteva zeci de lăzi pentru material antiderapant pe unele dintre cele mai circulate artere din Mediaş.
    Trimite prin e-mail