duminică, 2 octombrie 2011

Publicat la 10/02/2011 11:00:00 a.m. de Redacţie

Sportivii clubului Gaz Metan, ambasadori ai Mediaşului (FOTO)

Municipalitatea a premiat echipele de fotbal şi baschet ale Clubului Gaz Metan, pentru performanţele deosebite obţinute în ultimul sezon. Fiecare sportiv, antrenor şi conducător a primit câte o diplomă de excelenţă din partea primarului Teodor Neamţu. Echipa de baschet a câştigat, anul trecut, Cupa României, primul trofeu din istoria clubului, în timp ce fotbaliştii s-au calificat, în premieră, în Europa League.


Autor: Alex PÎNTEA

Activitatea sportivă trebuie susţinută, afirmă primarul Teodor Neamţu
Momentul festiv de premiere al celor care sunt veritabili ambasadori ai Mediaşului în România, dar şi în străinătate, s-a desfăşurat la Centrul de Documentare şi Informare Gaze Naturale. Sub acelaşi acoperiş s-au adunat fotbalişti, baschetbalişti, antrenori, conducători, oameni care au pus umărul la performanţele deosebite realizate în ultimul sezon competiţional.

Motivaţia premierii

Deşi am ieşit din criză doar pe hârtie, meritele trebuie recunoscute şi recompensate. Părerea este împărtăşită de edilul-şef al Mediaşului, care a înmânat diplomele de excelenţă participanţilor. „Echipa de fotbal Gaz Metan a fost considerată surpriza plăcută a campionatului, după merituosul loc 7 ocupat la finalul sezonului trecut. UEFA menţionează că antrenorul Cristi Pustai a reuşit, după patru ani de muncă la Mediaş, să creeze o echipă organizată şi foarte disciplinată. Pentru o echipă locală, promovarea în liga europeană, alături de echipe de elită, este o realizare care trebuie premiată. De asemenea, echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a câştigat, în premieră, Cupă României. Deşi vremurile sunt grele şi restricţiile financiare din ce în ce mai dure, activitatea sportivă trebuie susţinută, având în vedere aceste rezultate care fac cinste Mediaşului”, a motivat primarul Mediaşului.

Moment emoţionant

Pentru preşedintele Clubului Gaz Metan, festivitatea de premiere a fost una emoţionantă. Corin Cindrea a explicat că meritele pentru performanţele obţinute sunt ale tuturor celor care lucrează în cadrul clubului. „A fost un moment foarte emoţionant, un moment în care eu, ca preşedinte, m-am bucurat să văd sportivii la un loc, doar acest fapt ne face pe ceilalţi să ne ridicăm pălăria în faţa lor. În numele clubului şi al tuturor sportivilor şi al celor care se ocupă de activitatea acestuia, pentru că sunt mulţi oameni în spatele acestor două echipe care lucrează mult şi bine, aş vrea să mulţumesc Consiliului Local Mediaş şi Primăriei”, a mărturisit Cindrea.

Mai multă susţinere

Directorul general al Clubului Gaz Metan i-a oferit un mic cadou primarului Teodor Neamţu: o minge cu autografele tuturor jucătorilor. Însă, profitând de moment, Ioan Horoba a declarat şi că municipalitatea ar trebui să se implice mai mult, din punct de vedere financiar, în susţinerea activităţii sportive. „Este foarte frumos gestul făcut de Consiliul Local şi Primăria Mediaş, merită toată lauda această iniţiativă, însă în viitor vor trebui să se implice mult mai mult în sprijinirea clubului sportiv care este de fapt al medieşenilor, să nu lase numai pe mâna celor doi sponsori tot acest ajutor. Sunt motive foarte serioase ca Primăria Mediaş să se implice mult mai mult şi să sprijine aceste performanţe obţinute”, consideră Horoba.

Rezultate pe măsura aşteptărilor

Pentru actualul antrenor principal al echipei de baschet, decernarea diplomelor de excelenţă a fost un bun prilej de bilanţ. Ovidiu Teleabă spune că, în ultimii şapte ani, Gaz Metan a obţinut la baschet rezultate pe măsura aşteptărilor. „Într-adevăr, au fost nişte momente emoţionante pentru toţi participanţii la decernarea acestor diplome de excelenţă din partea Consiliului Local. Ce pot să vă spun, au fost nişte ani ani frumoşi, cu rezultate bune şi foarte bune, cu clipe frumoase, dar şi cu clipe mai puţin frumoase, pentru că atunci când pierzi nu este deloc plăcut, dar trăgând o linie după aceşti primi şapte ani de Divizia A eu spun că rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor”, este de părere tehnicianul.

Învingători şi învinşi

Antrenorul echipei de fotbal Gaz Metan şi-ar dori să trăiască doar momente de genul celui găzduit de Centrul de Documentare şi Informare. Cristian Pustai s-a mărturisit bucuros că munca depusă este apreciată de către cei care conduc destinele oraşului. „Ne bucurăm că activitatea noastră în cadrul clubului a fost apreciată şi la nivelul administraţiei publice locale. A fost un moment frumos, un moment solemn, vorbitorii au avut emoţii, pe undeva şi auditorii. Ar fi frumos să trăim numai momente de genul acesta, dar noi suntem învăţaţi în sport că învingătorul ia totul, dar şi învinsul are partea lui de glorie, pentru că trebuie să se ridice, iar la meciul următor să fie învingător”, a comentat Pustai.

Recunoaştere: 30 de mii de lei a cheltuit municipalitatea pentru premierea sportivilor

Acord unanim

Premierea cu o sumă consistentă a jucătorilor echipelor de fotbal şi baschet ale clubului Gaz Metan, precum şi acordarea câte unei diplome de excelenţă, a fost decisă în unanimitate de Consiliul Local, în şedinţa ordinară din luna iunie, la propunerea Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.
    Trimite prin e-mail