luni, 10 octombrie 2011

Publicat la 10/10/2011 10:34:00 a.m. de Redacţie

Meditur, în dialog cu cetăţenii

Medieşenii vor afla mai multe despre noutăţile administrative care îi privesc, cu ocazia Săptămânii Europene a Democraţiei Locale.



Autor: Aurelian LUNGU

Primăria municipiului Mediaş, Consiliul Local şi instituţiile aflate în subordine vor marca şi anul acesta Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale, în perioada 10 - 14 octombrie. Cele mai interesante evenimente se anunţă miercuri, 12 octombrie, zi dedicată de societatea de transport public Meditur S.A. tematicii „Drepturile omului şi ale cetăţeanului”. „O să acordăm o atenţie sporită dreptului la servicii de calitate. Scopul acestei acţiuni este realizarea unui dialog cu cetăţenii, aducerea la cunoştinţa publică a eforturilor de îmbunătăţire şi creşterea calităţii serviciilor publice de transport oferite publicului călător, precum şi conştientizarea populaţiei despre avantajele utilizării mijlocului de transport în comun în detrimentul automobilului personal”, au anunţat reprezentanţii operatorului.

Informare, dar şi o plimbare

De dimineaţă şi până la orele 14.00, medieşenii care se vor afla în mijloacele de transport în comun vor primi pliantul informativ „Implementare sistem ticketing”. La ora 13.00, în sala mare a Primăriei, liceenii vor avea parte de o prezentare pe tema drepturilor cetăţeanului la servicii de calitate, în timp ce după-amiaza este programat un tur „eco” pe bicicletă. Plecarea se va face din faţa Primăriei, la ora 17.00. „Prin activităţile pe care le întreprindem, avem mereu în vedere principiul modernizării şi îmbunătăţirii continue, lucru care nu este posibil fără sprijinul Primăriei Mediaş. O colaborare foarte bună a celor două instituţii este esenţială pentru o bună activitate a societăţii şi posibilitatea de a oferi cetăţenilor accesul la servicii de calitate”, explică Ioana Streza, purtătoarea de cuvânt a S.C. Meditur S.A.

A doua participare

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale se sărbătoreşte anual, în cadrul Uniunii Europene. Cu această ocazie, în majoritatea oraşelor sunt organizate acţiuni care prezintă paşii făcuţi în vederea atingerii vechiului ideal al democraţiei perfecte, aşa cum apare el descris de filosofi încă din Antichitate. La fel ca şi anul trecut Primăria municipiului Mediaş se aliniază celorlalte oraşe din Uniunea Europeană care marchează acest eveniment.
    Trimite prin e-mail