sâmbătă, 10 septembrie 2011

Publicat la 9/10/2011 10:07:00 p.m. de Redacţie

Socializarea ne păstrează slabi şi sănătoşi

O viaţă socială activă, înconjurat de prieteni, te poate menţine mai slab şi mai în formă decât lungile ore petrecute la sala de sport.Activităţile de socializare schimbă grăsimea "rea"
în grăsime "bună" | foto: elsaelsa.com
Conform cercetătorilor, citaţi de cotidianul britanic "Daily Mail", preluat de Agerpres, socializarea şi întâlnirile cu prietenii ajută la creşterea nivelului de "grăsimi bune" în organism, ducând la arderea caloriilor în exces. Studiul a fost realizat pe cobai. Viaţa într-un mediu stimulant din punct de vedere social pentru aceste animale a dus la pierderea unui procent de 50% din grăsimea abdominală în interval de timp de patru săptămâni. Mai mult decât atât, şoarecii au slăbit chiar dacă au primit mai multă hrană.
Cercetătorii americani susţin că este posibil să slăbim prin stimulare socială. Grăsimii rele, albe, sunt convertite în grăsime bună, maro. Grăsimea albă depozitează caloriile şi ne îngraşă, în timp ce grăsimea maro arde caloriile transformându-le în energie.
Transformarea grăsimii albe în grăsime maro este extrem de dificilă de obicei, necesitând expunerea vreme îndelungată la temperaturi scăzute sau stimularea unei părţi a sistemului nervos.
Autorul studiului, Dr. Matthew During de la Ohio State University susţine că este uimit de capacitatea de a schimba grăsimea albă în grăsime maro pe care o are viaţa socială. Din acest punct de vedere el avertizează şi asupra riscului pentru sănătate pe care îl ridică noile tehnologii de comunicare. "Nu este vorba doar despre un stil sedentar de viaţă şi o dietă bogată în calorii, dar şi de un deficit din ce în ce mai mare de implicare socială şi de comunicare faţă în faţă", susţine el. (F. A.)
    Trimite prin e-mail