vineri, 23 septembrie 2011

Publicat la 9/23/2011 11:05:00 a.m. de Redacţie

Locuri de muncă pentru tineri

Ai terminat liceul sau facultatea şi îţi cauţi un job? Astăzi poate fi ziua cea mare. Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă îţi propune o bursă la care sunt oferite 204 locuri de muncă.



Autor: Alex PÎNTEA

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu au trimis invitaţii de participare unui număr de 69 de agenţi economici din judeţ. Până la mijlocul săptămânii, confirmaseră opt firme sibiene şi 16 din Mediaş, care pun la dispoziţie aproximativ 300 de posturi vacante. 

Bursa pentru absolvenţi pune la bătaie
peste 200 de locuri vacante
Se caută necalificaţi

Cele mai multe locuri de muncă scoase astăzi la mezat sunt destinate persoanelor fără studii superioare. Astfel, aproape 250 de tineri şi-ar putea începe cariera profesională cu ocupaţii precum: cusător piese din piele şi înlocuitori, operator confecţii industriale îmbrăcăminte, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, muncitor necalificat în confecţii sau operator maşini unelte. Doar 13 poziţii le rămân disponibile celor cu studii superioare: director, inginer mecanic şi analist cumpărări. Trei dintre aceste job-uri sunt în municipiul Mediaş.

Deschisă tuturor

Medieşenii interesaţi să participe sunt aşteptaţi la sediul agenţiei locale, pe str. Aurel Vlaicu nr. 31-33, începând cu ora 10.00. „Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în special absolvenţilor de orice forma de învăţământ, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici, cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită”, au precizat reprezentanţii AJOFM Sibiu.

775 de şomeri

Numărul persoanelor fără un loc de muncă din Mediaş şi din zonă a scăzut cu 153 în luna august, faţă de luna anterioară, de la 2.200 la 2.047. În ceea ce priveşte strict municipiul de pe Târnava Mare, conform datelor furnizate de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, mai sunt 775 şomeri. 

Au terminat liceul, încep şomajul

La nivel naţional, aproape 28.000 de absolvenţi de liceu din 2011 s-au înregistrat ca şomeri, cei mai mulţi în iulie şi august, iar peste 800 dintre aceştia primesc deja indemnizaţie de şomaj, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Într-un clasament al judeţelor, Sibiul ocupă locul patru în privinţa numărului de indemnizaţii de şomaj pentru absolvenţii de liceu din acest an, cu 73 de cazuri. Înaintea noastră mai sunt doar judeţele Giurgiu, Teleorman şi Bacău. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot primi indemnizaţie de şomaj dacă fac dovada că în 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la Forţele de muncă sau la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, în vederea medierii pentru încadrarea în muncă, potrivit legii.

Dana Radu | responsabil relaţii mass-media AJOFM Sibiu:  „Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.”
    Trimite prin e-mail