joi, 8 septembrie 2011

Publicat la 9/08/2011 01:00:00 p.m. de Redacţie

Interes în creştere pentru MECEFF


Peste 3.000 de medieşeni au asistat deja la proiecţiile de film din cadrul festivalului internaţional. Evenimentul se va încheia duminică seara, cu un concert susţinut de Hakeshet Klezmer-Band.


Autor: Alex PÎNTEA

Cele mai căutate sunt locaţiile de proiecţie în aer liber din zona centrală a municipiului, spun organizatorii MECEFF
Festivalul Internaţional de Film al Europei Centrale (MECEFF), găzduit în premieră de municipiul de pe Târnava Mare are priză la medieşeni. Numai în primele două zile de festival, peste 1.500 de spectatori fuseseră înregistraţi în Piaţa Corneliu Coposu, la cinematograful Mediensis, Sala Traube şi Sinagogă.  Din cea de-a doua zi, numărul de spectatori a început să crească simţitor, iar acest le-a dat speranţe organizatorilor, puţin dezamăgiţi la început. „Faptul că în primele două zile ale festivalului peste 1.500 de medieşeni au participat la vizionarea filmelor mă bucură foarte mult şi îmi confirmă că decizia mea de a aduce festivalul la Mediaş a fost una de bun augur”, constată primarul Teodor Neamţu.

Mediaş, cetatea filmului

Iubitorii de film din municipiul Mediaş au la dispoziţie, zilnic, patru locaţii diferite. Trei dintre acestea sunt acoperite - Sala Traube, Cinematograful Mediensis şi Sinagoga din zona centrală a municipiului -, în timp ce a patra locaţie este în aer liber, pe ecranul montat în Piaţa Corneliu Coposu. Cele mai multe persoane au preferat să vizioneze filme în aer liber, o noutate absolută pentru Mediaş. „Într-adevăr, cei mai mulţi spectatori au fost până acum seara în Piaţa Primăriei, însă şi numărul spectatorilor din cele trei săli unde au loc proiecţiile de film a crescut de la o zi la alta. Sunt convins că acest proces va continua. În acelaşi timp, sunt fericit şi sunt convins că în ultima zi vom regreta că festivalul s-a încheiat. Dar îl vom face din nou. Pentru că, astfel, Mediaşul se înscrie în rândul oraşelor care pot organiza manifestări culturale cu o mare rezonanţă, nu numai pe plan local, ci şi national şi internaţional”, a concluzionat edilul-şef. Cel mai aşteptat moment al festivalului va fi duminică, atunci când va avea loc decernarea trofeului pentru cel mai bun film. Organizatorii vor acorda alte patru premii: pentru regie, pentru imagine, pentru interpretare şi premiul publicului. 

Citiţi articolul complet în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail