vineri, 9 septembrie 2011

Publicat la 9/09/2011 07:00:00 p.m. de Redacţie

Giratoriul e aproape gata


Sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Academician Ioan Moraru şi Carpaţi este aproape pregătit să fie dat în folosinţă. 



Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea a decis să reamenajeze respectiva intersecţie, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în această zonă. Lucrările sunt, acum, în plină desfăşurare. Pentru ca circulaţia troleibuzelor să nu fie perturbată, în interiorul giraţiei de la podul mare a fost montat un stâlp pentru susţinerea reţelei electrificate. „Primul sens giratoriu din municipiul Mediaş este aproape realizat. Angajaţii societăţii care se ocupă de această investiţie au realizat până la această dată giraţia propriu-zisă, iar stâlpul pe care va fi aşezată reţeaua electrificată pentru circulaţia troleibuzelor este şi el în stadiul de finalizare. Acest sens giratoriu a fost amenajat într-o intersecţie extrem de circulată. Prin intermediul acestuia, noi considerăm că reglementăm o situaţie de trafic greoi în Mediaş şi, spre bucuria medieşenilor, avem în vedere în continuare realizarea unor astfel de sensuri giratorii în zone intens circulate”, a promis viceprimarul Floarea Taropa. 

Date tehnice

Sensul giratoriu de la podul mare peste râul Târnava Mare va avea o rază interioară de şase metri, iar raza exterioară va fi de 13 metri. Realizarea proiectului presupune atât lucrări pentru terasamente în care se vor executa lucrări de drum, săpături pentru realizarea geometriei proiectate, cât şi lucrări la sistemul rutier.
    Trimite prin e-mail