sâmbătă, 17 septembrie 2011

Publicat la 9/17/2011 10:24:00 a.m. de Redacţie

Curtea Muzeului Gazelor, „studio” foto în aer liber | Corina Minciună e mireasă

300 de tinere familii au ales, în ultimul an, să-şi imortalizeze amintirile în parcul din faţa Muzeului Gazelor. Astăzi, la şedinţa foto se va afla şi purtătoarea de cuvânt a Primăriei Mediaş.


Autor: Milu OLTEAN

Arhitectura muzeului şi spaţiul verde îi atrag pe miri şi pe fotografi deopotrivă
Pentru şefa Serviciului Relaţii din Primăria Mediaş, Corina Minciună, emoţiile sunt mari. Astăzi, ea îşi va uni destinul cu alesul inimii sale, Silviu Babă. Iar naşă îi este colega de birou Alina Ştefan, care a mărturisit că este la fel de emoţionată ca şi tânăra mireasă. Cununia civilă şi religioasă vor avea loc la Mediaş, iar petrecerea la Vila Franka din Sighişoara. Pentru albumul de nuntă, Corina şi Silviu au dorit să îmbine pasiunea pentru natură cu pasiunea pentru călătorii a amândurora şi vor face fotografii în curtea Muzeului Gazelor şi în cetatea Sighişoarei. „Am ales curtea Muzeului Gazelor după ce am văzut fotografiile unei prietene şi am remarcat spaţiul generos, cu elemente naturale, care pot să imortalizeze emoţia şi entuziasmul pe care le vom avea în ziua respectivă. Culorile naturii sunt superbe toamna şi cred că o să avem parte de un peisaj frumos, verdele e mai închis, culorile sunt mai intense şi cred că vom avea nişte poze de grup reuşite. Pentru poze doar cu noi doi, am ales cetatea de la Sighişoara, pentru că sunt o vizitatoare de felul meu, noi suntem amatori de călătorii şi peisajul medieval ni se potriveşte amândurora, suntem vizitatori de castele. Astfel, vom împăca natura cu istoria”, povesteşte Corina.

Una pe zi

Cifrele sunt grăitoare. Directorul Centrului de Documentare şi Informare Gaze Naturale, Adrian Matei, spune că pentru fotografii în parcul din incinta locaţiei este necesară obţinerea unei aprobări, dar aceasta nu presupune achitarea vreunei taxe. „În perioada de aproape un an de la debut, această locaţie a înregistrat un număr de aproximativ 300 de cereri în vederea fotografierii unor evenimente, proporţia fiind de 99% nunţi. Au existat şi trei solicitări pentru fotografii la absolvirea liceului. Vorbim despre un spaţiu generos, care oferă linişte şi o ambianţă deosebită pentru astfel de activităţi. Ne-am bucura dacă cei care doresc să păstreze fotografii inedite din acest loc ar respecta cu rigoare regulile impuse, pentru a putea oferi şi în viitor şi altor doritori aceeaşi şansă”, explică Matei.

Contra-cronometru

De regulă, pentru mirii care şi-au programat în aceeaşi zi şi cununia civilă şi cununia religioasă, şedinţa foto este programată imediat după ieşirea de la biserică, în drum spre sala care va găzdui petrecerea. În funcţie de cât timp au la dispoziţie, mirii caută un decor cât mai variat, care să le pună în valoare fericirea de pe chip şi emoţia unei zile care le va rămâne întipărită în memorie pentru tot restul vieţii. Din iunie anul trecut, micul rai de verdeaţă, arbuştii ornamentali, gazonul excelent întreţinut, băncile cochete şi iazul cu peşti i-a atras ca un magnet pe proaspeţii însurăţei, iar curtea Muzeului Gazelor a devenit locaţia anului în materie de poze pentru albumul de nuntă. „Se poate spune fără nicio îndoială că preferinţele mirilor în acest an pentru şedinţa foto a fost interiorul Muzeului Gazelor, care de departe a fost cea mai solicitată locaţie a acestui an. Oricât de mult şi-ar dori, mulţi dintre ei se grăbesc, sunt pe drumul către sală, iar în acest context curtea Muzeului Gazelor are de toate, este un loc care arată foarte bine şi oferă o anumită intimitate. Pe de altă parte, e preferat deoarece e la stradă, accesul e uşor, coboară repede din maşină, fac poze şi pleacă”, povesteşte Nelu Matei, unul dintre cei care trăiesc din „industria” nunţilor la Mediaş.

Un aer aparte

Fotograful profesionist Ionuţ Balcău este de părere că o locaţie frumoasă uşurează mult munca celui care stă în spatele aparatului. „În ultimul an, în cea mai mare proporţie, fotografiile pentru albume de nuntă le-am făcut la Muzeul Gazelor. E un spaţiu foarte frumos amenajat, care are multe locuri unde se pot face fotografii. Pentru mine e mult mai uşor să lucrez acolo, cadrele sunt potrivite pentru şedinţa foto. Arhitectura specială a clădirii ajută foarte mult, e multă verdeaţă întreţinută, ceea ce conferă spaţiului un aer aparte. În curtea aceea, imaginea mea favorită am surprins-o la zona lacului. I-am pus pe miri să se sărute şi am prins reflexia lor în apă. Din ce am observat, oamenilor le place destul de mult fântâna arteziană, mie personal îmi place şi în interior, au ieşit câteva imagini drăguţe şi în interior”, este de părere Balcău. 

Zone pitoreşti

În funcţie de timp, disponibilitate sau preferinţele fiecărei perechi, pe lângă parcul de la Muzeul Gazelor, alte locaţii care se regăsesc în albumele de nuntă sunt şi Piaţa Regele Ferdinand, curtea bisericii Sf. Margareta, aleea din pădurea Greweln sau ferma din vecinătatea hotelului Binder Bubi.

Citiţi reportajul complet în ediţia tipărită a ziarului
    Trimite prin e-mail