luni, 12 septembrie 2011

Publicat la 9/12/2011 06:07:00 p.m. de Redacţie

Bilanţ MECEFF: 6.000 de spectatori

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film al Europei Centrale a fost un succes la Mediaş.



Radu Gabrea
Organizatorii estimează că, în cele şapte zile de proiecţii şi evenimente conexe, au participat peste 6.000 de spectatori. „Vreau să vă mulţumesc pentru că m-aţi susţinut prin prezenţă şi aţi susţinut Mediaşul, care a devenit un punct de reper pentru cinema-ul din România. Astăzi este un festival care se încheie şi tot astăzi începe MECEFF 2012. Mulţumesc celor care s-au implicat şi vă aştept la următoarea manifestare cu mare drag”, a spus primarul Teodor Neamţu, la festivitatea de premiere.
Pelicula poloneză „Trandafiraşul” (2010, regia Jan Kidawa-Blonski) a câştigat marele premiu al Mediaş Central European Film Festival (MECEFF).
Premiul „Mediensis” pentru cea mai bună interpretare s-a acordat actriţei Ursula Strauss, pentru rolul din filmul „In Another Lifetime” („Poate în altă viaţă”, Austria, 2010, regia Elisabeth Scharang).
Premiul „Mediensis” pentru cea mai bună imagine (oferit de Kodak România) i-a revenit lui Andras Nagy pentru producţia „Biblioteque Pascal” (Ungaria, 2009, regia Szabolcs Hajdu).
Premiul „Mediensis” pentru cea mai bună regie a fost câştigat de Florin Şerban, pentru filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” (România, 2010).
Premiul special al juriului a fost adjudecat de Gei Oni – „Valea curajului”, regia Dan Wolman (Israel, 2010)

Ultima zi de festival le-a adus medieşenilor şi un concert exploziv al formaţiei Hakeshet Klezmer Band. „Acum o săptămână, în ziua de 5 septembrie, am început împreună cu dumneavoastră un drum minunat, lung, dar frumos, plin de flori. L-am urcat destul de uşor şi lejer, dar iată-ne acum în vârf. Ce vedem de-acolo, din vârf? Vedem o lumină care parcă scrie: MECEFF 2012.”, a conchis preşedintele festivalului, regizorul Radu Gabrea. (T. L.)
    Trimite prin e-mail