sâmbătă, 6 august 2011

Publicat la 8/06/2011 01:00:00 p.m. de Redacţie

Piaţa Mediaşului se extinde

Noul proiect al S.C. Piaţa Prim-Com S.A. este gata de tăierea panglicii: magazinul de peşte va fi inaugurat marţi. Între timp, conducerea a găsit o soluţie temporară şi pentru comercianţii care nu mai încăpeau în piaţă - fructele şi legumele se vând şi în curtea Gospodăriei Comunale.

Autor: Aurelian LUNGU

Pescăria din incinta pieţei este o iniţiativă unică în oraş
Aşteptarea a luat sfârşit. După mai multe săptămâni în care a fost nevoit să amâne deschiderea pescăriei din piaţă, directorul Aurel Nechita a decis începerea activităţii pe 9 august, la ora 10. „Nu vrem să mergem pe profit. La preţul de achiziţie vom adăuga doar TVA-ul, care este al statului. Îi invităm pe medieşeni să descopere marfa proaspătă pe care ne-am străduit să o procurăm şi pe care o vom oferi la preţuri accesibile pentru toate buzunarele, pentru că, deşi este societate comercială, piaţa aparţine oraşului”, a anunţat Nechita. Duminică sau luni, la Mediaş va sosi primul transport cu peşte din Deltă şi de la Marea Neagră. Magazinul reprezintă cea mai importantă investiţie a societăţii în anul 2011. Municipalitatea a cheltuit aproximativ 100.000 de lei pentru amenajare, din care 85.000 pentru echipamentele necesare.

Mai multe tarabe

Piaţa agroalimentară a devenit neîncăpătoare pentru produsele de sezon. Este o realitate care a provocat, de curând, un scandal în toată regula între producători, comercianţi şi administraţia pieţei. Cum halele sunt ocupate în urma unei licitaţii publice, iar cele peste 30 de mese din curtea pieţei s-au dovedit şi ele prea puţine, Nechita a fost nevoit să folosească un spaţiu învecinat halelor. „Pentru a veni în sprijinul producătorilor ocazionali din jurul Mediaşului, societatea a asigurat un spaţiu temporar, dotat cu mese din beton şi umbrele, în fosta curte a Gospodăriei Comunale Mediaş, spaţiu ce aparţine S.C. Piaţa Prim-Com S.A. ca urmare a unui schimb de proprietăţi”, explică directorul. Medieşenii par să se fi obişnuit cu noua locaţie, fiindcă tarabele suplimentare nu duc nici ele lipsă de clienţi.

INVESTIŢIE: 1 miliard de lei vechi a costat amenajarea pescăriei
    Trimite prin e-mail