duminică, 7 august 2011

Publicat la 8/07/2011 02:15:00 p.m. de Redacţie

Micii ambasadori ai Mediaşului

Sportivii medieşeni luptă pentru medalii la Jocurile Internaţionale ale Copiilor, din Scoţia.


Autor: Alex  PÎNTEA

15 tineri reprezintă Mediaşul la ediţia din acest an a competiţiei internaţionale de tradiţie. Aceştia vor concura la trei probe: atletism, fotbal şi tenis de câmp. Jocurile Internaţionale ale Copiilor se desfăşoară în perioada 3-8 august în localitatea scoţiană Lanarkshire. 

Competiţie a prieteniei

Municipiul de pe Târnava Mare va fi reprezentat de o delegaţie formată din 15 sportivi şi patru antrenori la cea de-a 45-a ediţie a Jocurilor Internaţionale ale Copiilor. Este vorba de şapte fotbalişti, cinci atleţi şi trei tenismeni. „Mediaşul participă anul acesta pentru a cinsprezecea oară la această competiţie de anvergură, desfăşurată sub semnul promovării sportului între tineri, al fair play-ului şi al prieteniei. Mediaşul va fi reprezentat în întrecerile sportive a trei discipline: tenis de câmp, fotbal şi atletism”, a detaliat Angela Ionescu, membru în comitetul tehnic al Jocurilor Internaţionale ale Copiilor.

Lăudaţi de primar

Primarul Mediaşului spune că participarea delegaţiei la Jocurile Internaţionale ale Copiilor este un câştig pentru oraş. Teodor Neamţu este de părere că schimbul de experienţă şi cunoaşterea culturii altor popoare este de bun augur. „Mediaşul participă la Jocurile Internaţionale ale Copiilor încă din anul 1996, iar an de an sportivii noştri au înregistrat performanţe bune. Competiţia va fi şi anul acesta foarte puternică, având în vedere că vor participa peste 1.500 de sportivi din 80 de oraşe din întreaga lume.  Municipalitatea medieşeană sprijină participarea la astfel de evenimente sportive de nivel înalt pentru juniori. Sper ca tinerii sportivi medieşeni să obţină şi anul acesta performanţe bune la competiţia desfăşurată în Scoţia”, a mărturisit Neamţu. 

40 de medalii

Zestrea Mediaşului la Jocurile Internaţionale ale Copiilor a ajuns la 37 medalii obţinute la atletism şi trei medalii câştigate la tenis. Municipiul de pe Târnava Mare participă la această competiţie din 1996, iar în 1999 chiar a fost gazda ei. „În 2009 s-au împlinit zece ani de când noi am organizat Jocurile Internaţionale ale Copiilor. De-a lungul participărilor, am reuşit să obţinem 37 de medalii la atletism şi trei medalii la tenis”, aminteşte Ionescu.
    Trimite prin e-mail