sâmbătă, 13 august 2011

Publicat la 8/13/2011 07:44:00 a.m. de Redacţie

Eugen Moraru: „Totul este blocat”


Poliţia Locală Mediaş se numără printre unităţile cele mai afectate de decizia Guvernului de a bloca angajările şi în 2012. Monitorul a stat de vorbă cu directorul executiv Eugen Moraru, pentru a afla cât de gravă este situaţia.


  • Reporter: Care este cauza deficitului de personal cu care vă confruntaţi ?

Deşi pe hârtie apar 53 de
posturi, Eugen Moraru
are în subordine
doar 30 de oameni.
Eugen Moraru: Conform hotărârii Consiliului Local Mediaş, s-a aprobat organigrama Poliţiei Locale pe anul 2011, care trebuia să aibă un număr de 53 angajaţi. Datorită legilor care reglementează activitatea din sectorul bugetar, pe anul 2011 sunt blocate toate posturile. În aceste condiţii, nu am reuşit să angajăm acest număr de oameni care ar fi necesar pentru buna funcţionare a Poliţiei Locale. În momentul de faţă, Poliţia Locală Mediaş are un efectiv de 30 de persoane.
  • Reporter: Aşa stând lucrurile, în ce măsură vă puteţi îndeplini atribuţiile ?

Eugen Moraru: Nu putem acoperi toate zonele de pe raza municipiului Mediaş. Totuşi, pentru o bună desfăşurare a activităţii s-au întocmit planuri de colaborare cu celelalte forţe de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi mă refer aici la Poliţia municipală şi subunitatea de jandarmi. Astfel, efectuăm patrule mixte pentru acoperirea zonelor mai sensibile de pe raza municipiului. Zone mai sensibile cu care ne confruntăm pe raza oraşului sunt cele de pe străzile Tineretului, Luncii, Baia de Nisip, Ghioceilor, unde diverse persoane încă nu înţeleg să se încadreze în buna funcţionare a unei societăţi civilizate.
  • Reporter: Pe parcursul acestui an, mai mulţi poliţişti locali au demisionat. Care a fost motivaţia acestui gest?

Eugen Moraru: De la începutul anului, au părăsit Poliţia Locală patru persoane, datorită şi salariilor foarte mici care sunt în sistemul bugetar. Aceştia îşi desfăşoară în prezent activitatea la diverse firme care au ca obiect de activitate prestări de servicii în Occident. S-au făcut demersuri pentru a putea angaja personal, cu toate că legea ne interzice acest lucru. Am făcut demersuri către Prefectura Sibiu şi aşteptăm răspunsul acesteia pentru a vedea dacă există vreo posibilitate să angajăm personal până la sfârşitul acestui an.

Citiţi interviul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail