vineri, 26 august 2011

Publicat la 8/26/2011 12:14:00 a.m. de Redacţie

Baschet în stradă. Înscrieri cu un click


Primul concurs de streetball din Mediaş va avea loc în perioada 10-11 septembrie, în Piaţa Regele Ferdinand I. Premiile puse la bătaie depăşesc 5.000 de euro.


Autor: Alex PÎNTEA

Streetball-ul, un sport tot mai popular
Mediaşul e cuprins de febra baschetului! De la sfârşitul săptămânii trecute, au început înscrierile pentru prima ediţie a unui concurs de streetball organizat de Contrast Publicitate Mediaş şi Clubul Sportiv Pro AS Sibiu. Competiţia se adresează tuturor amatorilor de baschet din municipiul Mediaş şi nu numai, fie ei jucători profesionişti sau amatori. Ea va fi structurată pe mai multe categorii de vârstă: sub 14 ani, sub 18 ani, Open (toate categoriile de vârstă), respectiv Old Boys (jucători cu vârsta peste 35 de ani). Totodată, vor avea loc concursuri de Slam Dunk, aruncări libere şi aruncări de trei puncte.

Rareş Man | organizator:   „Streetball sau baschetul de stradă este o variaţie a baschetului clasic. Deşi regulile nu sunt cele obişnuite, întodeauna ele se stabilesc la început de meci. Aşa se va întâmpla şi în Mediaş, în perioada 10-11 septembrie. Noi vă spunem regulile de joc şi vă oferim terenul. Pentru cei mai buni se oferă şi premii. Tot ceea ce mai trebuie făcut este să vă înscrieţi.”


Reguli simple

Locaţia în care se vor desfăşura partidele va fi o arenă special amenajată în Piaţa Regele Ferdinand I. Fiecare echipă înscrisă în competiţie va fi formată din minim trei jucători şi o rezervă opţională. Echipele vor fi împărţite în grupe şi se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”. Echipa câştigătoare a unui meci va fi desemnată cea care va ajunge prima la 15 puncte sau echipa aflată în avantaj după 15 minute de joc. Deschiderea oficială a turneului de Streetball Mediaş 2011 va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, la ora 10.00. Pe lângă partidele din faza grupelor, vor avea loc spectacole interactive, un moment de dans cu majorete şi mascote, dar şi multe concursuri. Seara se va încheia cu o petrecere tematică Open Air pe terasa Central Park din Piaţa Regele Ferdinand I.


Invitaţi speciali

În cea de-a doua zi a competiţiei se vor desfăşura semifinalele, concursurile de Slam Dunk, aruncări libere şi aruncări de trei puncte, apoi finalele. Invitaţi speciali la această manifestare vor fi baschetbaliştii Gazului Metan. Seara, începând cu ora 19.00, va avea loc prezentarea oficială a echipei care va aborda noul sezon competiţional. Ulterior, organizatorii se vor ocupa de decernarea premiilor Streetball Mediaş 2011. Prima competiţie de streetball din municipiul de pe Târnava Mare se va încheia cu un concert susţinut de Puya.
    Trimite prin e-mail