sâmbătă, 30 iulie 2011

Publicat la 7/30/2011 01:37:00 p.m. de Redacţie

Voinea, pe urmele banilor

Medieşeanul Dănuţ Voinea este unul dintre cei patru membri ai comisiei speciale din cadrul Consiliului Judeţean care se va ocupa de monitorizarea proiectelor finanţate cu fonduri europene nerambursabile. 

Autor: Aurelian LUNGU

Dănuţ Voinea (PDL)
Din comisie mai fac parte câte un reprezentant al PSD, PNL, respectiv FDGR. Întâmplător sau nu, este vorba de cei mai „vocali” consilieri din partea fiecărei formaţiuni, inclusiv fostul vicepreşedinte Gheorghe Dicu. Lor li se dă ocazia să urmărească desfăşurarea proiectelor pe fonduri europene, apoi să întocmească un raport şi să facă recomandările pe care le consideră necesare.

Misiune dificilă

La propunerea democrat-liberalei Marcela Răulea, comisia a fost înfiinţată la întâlnirea de joi a Consiliului. Ea va prezenta în şedinţa de plen din luna octombrie un raport care va cuprinde, dacă este cazul, propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în acest domeniu. „Sunt consilii judeţene în ţară care au o comisie formată din consilieri judeţeni şi care se ocupă numai cu această problemă”, a argumentat Răulea, încuviinţată de preşedintele Martin Bottesch. Neoficial, motivaţia înfiinţării acestei comisii ar putea sta în recentul scandal al proiectelor cu finanţări europene deturnate în unele părţi ale ţării.

    Trimite prin e-mail