vineri, 8 iulie 2011

Publicat la 7/08/2011 12:13:00 p.m. de Anonim

Perlele bacalaureatului

Sesiunea de vară a bacalaureatului 2011 a lăsat mii de tineri cu lacrimi în ochi. Însă Monitorul vi-i prezintă pe cei mai performanţi zece medieşeni. Cine suferă acum s-a bazat pe altceva decât pe cunoştinţe, crede Artur Baboi, cel mai titrat elev din Mediaş al ultimilor ani. Rezultatele finale se anunţă azi.

Autor: Mihai COLIBABA

După trei zile de rezolvare a contestaţiilor, astăzi sunt aşteptate notele finale pentru absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut examenul de bacalaureat. Reporterul Monitorului de Mediaş a stat de vorbă cu unul dintre cei mai valoroşi tineri ai momentului, Artur Baboi, care a absolvit Şcoala Naţională de Gaz şi va pleca săptămâna viitoare cu o bursă de studii în Franţa. „Subiectele mi s-au părut normale. Bac-ul nu reflectă ultimul an de studiu sau anii de liceu, ci cunoştinţele acumulate în toţi anii de şcoală. Nu se poate recupera. A fost tratat superficial, ca întotdeauna, doar că de data asta nu a mai existat atâta indulgenţă. Foarte mulţi s-au bazat pe altceva decât pe cunoştinţe”, este de părere cel supranumit „micul Einstein”, a cărui medie generală a fost 9,05.

Ei sunt cei mai buni

Elevii nu s-au aşteptat la un examen atât de sever
Potrivit celor mai recente informaţii publicate de Ministerul Educaţiei pe portalul bacalaureat.edu.ro, cea mai bine clasată elevă din Mediaş a fost Roxana Popescu, absolventă a Şcolii Naţionale de Gaz, profilul matematică-informatică. Ea a obţinut media generală 9,96 şi se află pe locul al IV-lea în clasamentul mediilor, însă la egalitate cu ocupanta locului III. Roxana are note maxime la limba şi literatura română şi la disciplina la alegere - chimie anorganică, iar la materia obligatorie profilului, matematică, a primit 9,90. Una dintre puţinele note de 10 la română a fost obţinută de medieşeanca Andrada Pietraru, absolventă a profilului matematică-informatică de la Liceul Teoretic „St. L. Roth”. Printre primii 100 de elevi din judeţ se mai află un reprezentant al Mediaşului. De data aceasta, este vorba despre un băiat: Radu-Dan Simion, absolvent de ştiinţe sociale la Liceul Teoretic „Axente Sever”, are media generală 9,46.


Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail