joi, 14 iulie 2011

Publicat la 7/14/2011 11:05:00 a.m. de Redacţie

Intoxicat cu ciuperci de pădure

Dacă aveţi simptome de intoxicaţie, solicitaţi imediat
ajutor medical la numărul unic de urgenţă 112
Medicii le recomandă medieşenilor să nu consume decât ciuperci cumpărate din locaţii autorizate, după ce un bărbat din Hoghilag a fost la un pas de moarte, din cauza ciupercilor culese dintr-o pădure.
La apariţia intoxicaţiei, omul a apelat la Spitalul Municipal Mediaş, însă a fost trimis la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean, fiind diagnosticat cu insuficienţă hepatică acută. Nici medicii sibieni nu au putut face mare lucru pentru el, aşa că, după ce l-au stabilizat hemodinamic, l-au transportat la Spitalul Fundeni din capitală. 
Potrivit specialiştilor, intoxicaţiile cu perioada de incubaţie scurtă se manifestă în maxim trei ore de la consumul ciupercilor, prin scăderea tensiunii arteriale, halucinaţii, tulburări nervoase, salivaţie abundentă, lăcrimare, micşorarea pupilei, dureri abdominale, scăderea pulsului şi transpiraţii. Intoxicaţiile cu perioadă de incubaţie lungă (la care simptomele apar după cel puţin 12 ore) se manifestă prin: greţuri, vărsături, diaree, tulburări gastrointestinale, icter, hemoragii, tulburări neurologice, encefalopatie, manifestări renale grave, afecţiuni hepatice şi hipoglicemie. În aceste cazuri, după două zile apare coma şi poate urma decesul. (A. L.)
    Trimite prin e-mail