joi, 14 iulie 2011

Publicat la 7/14/2011 06:40:00 p.m. de Redacţie

KuPS Kuopio - Gaz Metan Mediaş 1-0 | citeşte desfăşurarea meciului

Meciul tur contând pentru turul 2 al preliminariilor Europa League dintre Gaz Metan Mediaş şi formaţia finlandeză KuPS Kuopio se desfăşoară în acest moment. Partida este arbitrată de danezul Anders Hermansen, ajutat de la margine de conaţionalii săi Martin Wulff şi Darko Haramija.

Se află pe teren:
KuPS Kuopio: 1. Hilander - 6. Karkkainen, 2. Nissinen, 9. Joenmaki, 14. Balog - 15. Nykanen, 3. Holopainen(cpt.), 27. Venalainen - 20.Ilo, 26. Nwakaeme, 10. Willliams. Antrenor: Esa Pekonen.
Rezerve: 12. Pontinen, 4. Taipale, 11. Orovainen, 13. Paananen, 16. Kaivonurmi, 28. Udah. 
Gaz Metan Mediaş: 12. Pleşca - 16. R. Zaharia, 13. Akaki Khubutia, 19. Fl. Lazăr, 8. Buzean - 21. Todea(cpt.), 15. Hoban - 5. Al. Muntean, 27. Eric de Oliveira , 22. P. Pîrvulescu - 10. Bawab. Antrenor: Cristian Pustai.
Tehnicianul medieşenilor a preferat să-l ţină pe bancă pe proaspăt achiziţionatul mijlocaş Nicandro Breeveld. Printre rezerve se mai numără: 1. Vîtcă, 2. C. Petre, 6. Bozeşan, 9. Liţu, 11. Fl. Bratu, 20. D. Roman.

Deşi a primit deja un gol, Pleşca
rezistă eroic pressing-ului finlandez
Prima ocazie a venit chiar în minutul 2 şi le-a aparţinut medieşenilor, prin Eric. Replica finlandezilor a venit două minute mai târziu, însă nu a impresionat.
În minutul 10, KuPS a avut o şansă importantă de gol, din cauza unei greşeli din apărarea gaziştilor, însă Williams faultează în atac.
Treimea primei reprize consemnează echilibrul: finlandezii stau mai bine la posesie, însă "Lupii negri" sunt mai ofensivi.
KuPS Kuopio marchează în minutul 16! Un atac al lui Nwakaeme a adus o centrare în careu, iar Venalainen a trimis-o în poartă!
Adversarii medieşenilor continuă să fie agresivi. Au avut din nou o ocazie importantă de a marca în minutul 21, dar Pleşca a fost pe fază. În minutul 25, pericol din nou la poarta Gazului: Nwakaeme a tras puţin peste transversala lui Pleşca. Un minut mai târziu, Williams trimite în corner.
Minutul 27: Buzean are nevoie de îngrijiri medicale.
A doua ocazie serioasă a medieşenilor este irosită de Hoban (minutul 30), care ratează din 4 metri.
Corner pentru KuPS, în minutul 33.
Todea, aproape să egaleze în minutul 35. Hilander respinge. Puţin mai târziu, brazilianul Eric este cât pe ce să restabilească echilibrul pe tabela de marcaj, dar trimite balonul în afara terenului.
Primul cartonaş galben al partidei ajunge la Nykänen (minutul 37). Imediat după, Williams este pe cale să majoreze diferenţa în favoarea finlandezilor. Din fericire, poarta lui Pleşca rămâne neatinsă.
Tehnicianul Cristi Pustai operează prima schimbare cu trei minute înainte de pauză: iese Khubutia, intră nou-venitul Nicandro Breeveld.
Probabil ultima ocazie înainte de pauză - Todea şutează în bara porţii lui Hilander (minutul 43). Arbitrul a dictat două minute de prelungiri.
În minutul 45+2, cele două echipe pornesc spre vestiare. Finlandezii conduc prin reuşita lui Venalainen din minutul 16.
Minutul 51: lovitură liberă pentru Gaz Metan Mediaş. Trei minute mai târziu, corner pentru finlandezi şi boxează bine portarul român.
Schimbare şi în tabăra celor de la KuPS, în minutul 57. Williams este înlocuit de Oravainen. O nouă schimbare face şi Pustai, în minutul 61. Petre intră în locul lui Pârvulescu. Între timp, Bawab a fost aproape să marcheze.
Şansă uriaşă de restabilire a egalităţii! Joni Nissinen a fost cât pe ce să marcheze un autogol (minutul 64)! În rest, ritmul partidei este mai lent decât în prima jumătate. Două minute mai târziu, gazdele fac o nouă rocadă. Udah vine în locul lui Nwakaeme. Urmează ultima schimbare a lui Pustai, care îl trimite în teren pe Liţu să-l înlocuiască pe Todea.
Încă un cartonaş galben (minutul 71). Îl vede un gazist: Taher Bawab.
Minutul 74: după patru cornere de coşmar, gaziştii pleacă pe contraatac! Cinci minute bune pentru Mediaş, concretizate cu o ocazie importantă de gol şi, din păcate, doar atât.
Timpul trece în defavoarea medieşenilor. Cu doar zece minute înainte de expirarea duratei regulamentare, scorul era să devină 2-0 printr-un şut al lui Udah. S-a dus pe lângă poarta lui Pleşca.
Din nou ocazie bună pentru Gaz Metan! Dar Hilander n-a putut fi păcălit (minutul 82). Mai sunt câteva minute de joc. Deşi au pornit ca favoriţi, medieşenii nu se regăsesc în această partidă.
Lovitură liberă pentru gazişti (minutul 84). Bate Petre, fără succes.
Bawab are încă o iniţiativă bună. Centrarea lui este irosită de Liţu, care şutează peste transversala finlandezilor.
Acţiunea se precipită. Hoban şi Lazăr opresc la timp un contraatac, KuPS beneficiază de un nou corner, Lazăr faultează. Jocul continuă. Minutul 90.
Primul minut de prelungiri le aduce o nouă lovitură de colţ şi medieşenilor. Goalkeeper-ul gazdelor prinde.
Final de meci. Minutul 90+3, KuPS câştigă partida tur cu 1-0.
    Trimite prin e-mail