vineri, 15 iulie 2011

Publicat la 7/15/2011 10:43:00 p.m. de Redacţie

Fotografia l-a făcut inginer

Un student din Mediaş, pasionat de fotografie, a inventat o telecomandă care permite declanşarea aparatului foto de la distanţă sau la intervale programate.
Autor: Aurelian LUNGU

Adrian Mladin
Adrian Mladin a anunţat, duminică, pe blogul personal că şi-a luat diploma de inginer la Facultatea de Telecomunicaţii din Braşov şi că dispozitivul creat de el i-a folosit ca lucrare de licenţă. „Pentru fotografia de noapte are modul bulb sau să setezi timpul de expunere. Are intervalometru pentru time-lapse, cu care poţi face în fiecare zi de marţi de la 2 la 3 din 10 în 10 secunde poze, de fapt se poate seta aproape orice. Are şi ceas! Iar receptorul se montează pe patina de la blitz şi se conectează la aparat cu un cablu de la o telecomandă pe fir”, explică tânărul.

Pasiune premiată

Pasiunea lui Adrian pentru fotografie a început în 2008. „De atunci, când sunt cu aparatul în mână şi fotografiez, mă simt excelent, mă relaxează… şi cu asta îmi ocup eu timpul liber”, mărturiseşte el. Din oraşul natal, cel mai mult îi place centrul istoric. În rest, iubeşte călătoriile, muntele, aerul curat, dar îl pasionează şi mitologia egipteană. Ca fotograf, s-a remarcat în 2010 la World Wide Photo Walk cu o fotografie din Braşov şi tot anul trecut a obţinut premiul I la Unifest şi organizarea unei expoziţii. Blogul său de fotografie s-a situat pe locul I al secţiunii „fotoblog” în cadrul Mediaş Blog Awards 2009, respectiv pe locul II la ediţia din 2010.
    Trimite prin e-mail