luni, 1 aprilie 2019

Publicat la 4/01/2019 11:15:00 a.m. de Anonim

Schimb interșcolar


Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș este partener în proiectul Erasmus+ „Pleasant Schools by Web 2.0 Tools”.


Alex PÎNTEA

Acesta își propune cooperare, inovare și schimb de bune practici, în colaborare cu patru unități de învățământ din Portugalia, Polonia, Italia și Turcia. Cele cinci școli doresc să formeze elevilor cu vârste între 12 și 16 ani abilități de folosire eficientă a internetului și a rețelelor de socializare, dar și să încurajeze un stil de viață sănătos.

Experiență portugheză 

În cadrul proiectului de schimb interșcolar, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, șase elevi și trei cadre didactice ale CSEI Mediaș au participat la un schimb pe termen scurt de grupuri de elevi desfășurat în Portugalia. Reprezentanții instituțiilor partenere s-au reunit în perioada 18 - 24 februarie în Funchal, capitala insulei Madeira, la școala EB1 PE Cruz de Carvalho.


Alternative la social media

Timp de o săptămână, școala gazdă a oferit celor 33 de participanți străini, 24 elevi și nouă cadre didactice, o agendă de lucru extrem de bogată în activități de învățare și formare, tema reuniunii fiind „Alternative la Social Media”. S-au desfășurat diverse activități la care au participat o serie de specialiști din domeniul tehnologiei informatice și psihologi, care au prezentat influențele negative și efectele utilizării excesive ale social-media asupra personalității. 

Experiențe pedagogice

În cadrul proiectului s-au derulat și o serie de activități culturale în care elevii din țările participante au interacționat, găsind diverse alternative de comunicare și colaborare pentru realizarea produselor finale ale activităților - articole pe tema proiectului - care vor fi cuprinse într-o revistă cu titlul „Alternative”. „Profesorii au putut să-și împărtășească din experiențele lor pedagogice în workshop-uri pe tema efectelor distructive ale social media la nivel emoțional și socio-comportamental asupra elevilor. S-au legat prietenii internaționale, atât între elevi, cât și între profesori, astfel că mobilitatea poate fi considerată un succes și o lecție care, cu siguranță, nu va fi niciodată uitată”, spun reprezentanții CSEI Mediaș.
    Trimite prin e-mail