vineri, 12 aprilie 2019

Publicat la 4/12/2019 12:55:00 p.m. de Anonim

Parcurs perfect! Gaz Metan Mediaș are patru victorii în tot atâtea partide din play-out


Formația pregătită de Edward Iordănescu a învins FC Botoșani cu scorul de 2-0 într-o partidă disputată, duminică după-amiază, pe teren propriu. Gruparea de pe Târnava Mare a bifat astfel al patrulea succes consecutiv. Ionuț Larie, cu o lovitură de cap în prima repriză, și Darius Olaru, în prelungirile partidei, au semnat reușitele alb-negrilor. Duminică, de la ora 18.00, Gazul va juca în deplasare cu FC Voluntari.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut prima ocazie a partidei cu FC Botoșani în minutul 3, atunci când portarul Martin Fraisl a scos de sub transversală șutul lui Darius Olaru din careul de 16 metri. Portarul Botoșaniului a fost la post și în minutul 10 la șutul lui Nasser Chamed pe care a reușit să îl respingă în corner. Golul a venit în minutul 13. Nasser Chamed a centrat dintr-o lovitură de colț, iar Ionuț Larie a marcat cu o lovitură de cap. În minutul 33, Gaz Metan l-a pierdut pe Romeo Roberto, care s-a accidentat, iar în locul său a intrat Bradley Diallo.

Gol în final

În repriza a doua, gaziștii au făcut pasul înapoi, iar Botoșaniul a controlat jocul. În minutul 68, Lorand Fulop, jucător intrat după pauză, a tras de la marginea careului de 16 metri, dar mingea a trecut peste poarta lui Răzvan Pleșca. În minutul 77, oaspeții au cerut penalty după un fault făcut de Sorin Bușu asupra lui Cătălin Golofca la marginea careului de 16 metri, dar reluările au arătat că intervenția jucătorului de la Gaz Metan a avut loc în afara careului. În minutul 84, Andrei Patache a încercat o centrare, dar mingea a luat o traiectorie ciudată și a căzut pe plasa porții apărate de Răzvan Pleșca. În prelungirile partidei, Darius Olaru a risipit orice emoție pentru formația sa. Acesta a recuperat o minge în marginea careului de 16 metri, a driblat un apărător advers și a stabilit scorul final al partidei, 2-0 pentru Gaz Metan.



Victorie muncită

La finalul partidei câștigate în fața Botoșaniului, tehnicianul alb-negrilor a ținut să își felicite jucătorii pentru munca depusă în teren. Edward Iordănescu a explicat că meritul este exclusiv al lor, iar echipa se află pe un drum bun. „Meritul este în totalitate al băieților, au muncit, au înțeles că este important să menținem această traiectorie și chiar dacă jocul nu a fost ceea ce mi-am dorit în mod special repriza a doua, echipa a făcut efort, a alergat și a muncit pentru rezultat și vreau să îi felicit pentru asta. E adevărat că dacă săpăm puțin prin istoricul clubului, cam greu reușim să găsim patru victorii la rând. E un lucru bun care se întâmplă și care nu e întâmplător“, a spus Iordănescu.

Deplasare la Voluntari

Gaz Metan joacă la sfârșitul acestei săptămâni în deplasare cu FC Voluntari. Partida programată duminică, de la ora 18.00, va pune față în față echipele cele mai în formă din play-out. Alb-negrii au maxim de puncte după primele patru etape, iar ilfovenii au obținut 10 puncte din 12 posibile. 

EDWARD IORDĂNESCU | antrenor: „Suntem fericiți pentru că am mai produs o victorie, sunt patru consecutive. Sunt multe lucruri pozitive în viața echipei, sunt șase jocuri fără înfrângere, acum din nou un joc în care am câștigat la zero, avem cea mai solidă apărare din play-out după patru etape și lucrurile astea ne bucură.“


    Trimite prin e-mail