miercuri, 24 aprilie 2019

Publicat la 4/24/2019 10:17:00 p.m. de Anonim

Investiții și proiecte la Axente Sever



Bugetul local pentru anul 2019 a fost adoptat în ședința Consiliului Local al comunei Axente Sever, care a avut loc marți, 16 aprilie, la sediul Primăriei din comună.


La ședința Consiliului Local a fost invitată și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, alături de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, clerici și alți membri ai comunității din Axente Sever.



Cîmpean a răspuns cu plăcere invitației de a participa la ședința Consiliului Local Axente Sever și a menționat faptul că, la nivelul Consiliului Județean Sibiu, bugetele alocate localităților din județ sunt menite să corespundă nevoilor reale ale acestora. „Sunteți o comunitate norocoasă, pentru că ați știut să exploatați și alte surse de venituri, cel puțin pe Programul Național de Dezvoltare Locală, la Consiliul Județean aveți cei mai mulți bani absorbiți pentru investiții. Doresc să vă felicit pentru acest lucru, deoarece nu mulți primari au avut curajul să își asume responsabilitatea derulării unor astfel de investiții. Axente Sever este o comună despre care se poate spune că este cu adevărat o comună europeană”, a apreciat președintele Consiliului Județean Sibiu.

Lucrări prevăzute pentru 2019

În cadrul ședinței, primarul Marius Grecu a prezentat detaliat proiectul de buget, precum și estimările realizate pentru anii 2020-2022. Astfel, pentru anul curent, comuna Axente Sever beneficiază de un buget de aproximativ 23 milioane lei.
Cea mai importantă investiție derulată pe parcursul acestui an o reprezintă reabilitarea și modernizarea Drumului Comunal 6 Agârbiciu-Șoala, lucrare ce este estimată a fi finalizată în acest an. De altfel, în anul 2019, investițiile în infrastructură reprezintă 78% din bugetul local. De asemenea, va fi achiziționat și un plug de zăpadă, necesar pentru întreținerea drumurilor comunale în sezonul rece.
Pentru învățământ, a fost alocat un buget de aproximativ 479.000 lei, iar ca investiții, va fi pavată curtea școlii din satul Agârbiciu și se va fi realizată încălzirea centrală la grădinița din Axente Sever.
În planul de investiții realizate la nivelul comunei se regăsește și amenajarea unei capele mortuare în localitatea Agârbiciu.
Nu în ultimul rând, au fost inițiate demersurile pentru întocmirea documentației necesare pentru modernizarea străzilor rămase neasfaltate în Axente Sever și Agârbiciu.

Echipe mobilă pentru intervenții de urgență

Tot pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local pe luna aprilie s-a aflat și constituirea unei echipe mobile pentru intervenția de urgență în cazuri de violență domestică în comuna Axente Sever. Din echipă vor face parte angajați ai compartimentului de Asistență Socială a Primăriei comunei Axente Sever, polițiști din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Axente Sever, precum și un preot. Această inițiativă a fost foarte apreciată de Daniela Cîmpean, care a salutat decizia administrației locale.
    Trimite prin e-mail