joi, 10 ianuarie 2019

Publicat la 1/10/2019 07:49:00 a.m. de Anonim

Nicolae Neagu: Guvernarea PSD-ALDE, lipsită de credibilitate



Deputatul PNL Nicolae Neagu consideră că debutul Președinției Consiliului UE s-a făcut cu stângul, în condițiile în care „cel mai slab guvern din istoria modernă a României“ nu prezintă credibilitate.
„Bugetul Uniunii Europene, cadrul financiar multianual pentru perioada 2020-2027, Brexitul, migrația, politicile de coeziune ale UE, politica agricolă comună, politica energetică europeană sunt cele mai importante procese pe care România, în calitatea sa de președintă a Consiliului UE, trebuie să le medieze. Succesul președinției stă, însă, în credibilitatea celor care conduc și mediază aceste procese. Cât de credibilă este dna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă? Dar fiecare ministru al cabinetului guvernului PSD-ALDE, care va trebui să conducă și să medieze sectorial agenda ministerelor de resort ale țărilor membre ale UE? Vor reuși să obțină mai mulți bani pentru România, să scăpăm de MCV și să intrăm în spațiul Schengen?“, se întreabă liberalul sibian, într-o declarație de presă susținută ieri.

Măsuri „din pix“

Neagu reamintește că am intrat în 2019 fără bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale de stat, dar cu ordonanța care reglementează așa-numita „taxă pe lăcomie“. „În dispreț maxim față de legea responsabilității fiscal-bugetare, față de mediul bancar și cel de afaceri, în «foamea» nebună după bani, tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici au produs trăznaia care a bulversat piața bancară, companiile energetice și cele de telecomunicații în principal!
Și am văzut cu toții primele consecințe, căci așa numitele politici împotriva multinaționalelor au afectat în primul rând capitalul românesc. Nu Erste Bank a picat spectaculos la bursă, ci Banca Transilvania, și nici OMV nu a încasat torpila prețurilor, ci Romgaz, acestea în primă fază, căci în final costul trăznăii OUG 114 îl vom plăti cu toții, noi, românii!
Guvernul Dăncilă amână plata pensiilor. Pensionarii trebuie să aștepte, ei nu pot manifesta pe ger. Cât despre mărirea pensiilor, poate că mai încolo, prin septembrie.
În schimb, Ministerul Finanțelor Publice condus de Teodorovici angajează împrumuturi de 3,2 miliarde de lei pentru luna ianuarie, probabil pentru finanțarea deficitului bugetar. Cum altfel să închidă exercițiul bugetar pe 2018, în limita deficitului de 2,92%, dacă nu din «pix». Și probabil tot din «pix» vor cosmetiza bugetul de stat pe 2019, căci Comisia Națională de Prognoză ne-a comunicat că «vede» o creștere economică de peste 5% în 2019, ceea ce este absolut fantezist, dacă ar vedea lucrurile prin perspectiva minimilor istorice la care au ajuns vreodată investițiile publice, scăderea investițiilor directe private, absorbția mediocră a fondurilor europene și continuarea depopulării pieței muncii.
Probabil pe la sfârșitul lunii ianuarie ni se va prezenta bugetul de stat pe 2019, când probabil din același «pix» Teodorovici - Vâlcov, guvernul Dăncilă - Dragnea ne va prezenta victorios un buget nerealist ca și cel din 2018, cu o creștere economică de 5,5% și un deficit sub 3%, urmată din nou de sute de modificări ale codului fiscal, cum posibil să fie și taxa de 2,5% per salariat de la firmele private, căci firmele și companiile românești trebuie să suporte nepriceperea guvernanților.
Și așa ne putem aștepta ca autostrăzile, inclusiv Sibiu- Pitești, și spitalele regionale tot din «pix», pe hărți frumos colorate, să ne fie prezentate.
Cu această credibilitate va conduce România președinția Consiliului UE!“, conchide parlamentarul sibian.
    Trimite prin e-mail