marți, 24 iulie 2018

Publicat la 7/24/2018 12:43:00 p.m. de Anonim

Curs festiv la Școala Postliceală Auxila Mediaș


Cei 80 de cursanți ai promoţiei 2015-2018 de la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș și-au luat rămas bun de la cursuri, profesori și colegi.


Alex PÎNTEA

Promoția 2015 - 2018 este a doua a Școlii Postliceale Auxila Mediaș. Festivitatea de absolvire a avut loc pe terasa hotelului Binder Bubi.

Generația Centenarului
  
Promoția 2018 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a avut parte, la sfârșitul săptămânii trecute, de momente emoționante. Cursul festiv al absolvenților a avut loc în prezenţa conducerii Primăriei Mediaș, a președintelui Auxila Akademie, Jurgen Debus, a managerului Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici, a cadrelor didactice și a altor invitați. Un număr de 80 de elevi de la specializările „Asistent medical generalist“ şi „Asistent medical de farmacie“ au răspuns prezent pentru ultima oară și au depus jurământul. În cadrul ceremoniei, a fost premiată șefa de promoție, Alisa Bianca Lăcătuș. „Noi am numit-o generația centenarului, pentru că suntem în anul centenarului. Este o generație bine pregătită, lucru care urmează să se confirme la examenele de absolvire, care vor fi în luna august pentru asistenții medicali generaliști, și s-a dovedit deja la specializarea asistent medical de farmacie, elevi care au susținut deja examenul de absolvire și l-au trecut cu brio“, a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș. 

Invitat special

La cursul festiv a luat parte și Jurgen Debus, președintele Auxila Akademie din Germania. Acesta a explicat că participă cu plăcere la astfel de festivități și, în același timp, că este bucuros pentru că această școală există la Mediaș și furnizează personal calificat. „Suntem bucuroși că avem o nouă promoție de asistenți medicali, atât pentru România, cât și pentru Europa. Avem nevoie de fiecare dintre cei care au învățat această meserie, asta deoarece în toată Europa este o criză de asistenți medicali. Suntem bucuroși că există această școală la Mediaș, care pregătește elevi la un nivel ridicat și vine în fiecare an cu serii de absolvenți de care pacienții au atâta nevoie“, a spus Debus.
    Trimite prin e-mail