joi, 5 aprilie 2018

Publicat la 4/05/2018 07:06:00 a.m. de Anonim

Liberalii trag un semnal de alarmă


Conducerea județeană a PNL s-a întâlnit la Mediaș cu aleșii formațiunii din zona de nord a județului Sibiu.


Alex PÎNTEA

Discuțiile s-au axat pe banii pierduți de către toate primăriile, ca urmare a revoluției fiscale PSD-ALDE, care se transpun în proiecte pierdute pentru locuitorii întregului județ.

Situație dificilă

Parlamentarii, primarii, viceprimarii și consilierii locali PNL din zona de nord a județului Sibiu s-au întâlnit la Mediaș pentru a discuta despre situația dificilă în care se află administrațiile locale, rămase fără bani de investiții. Liberalii consideră că situația în care au ajuns primăriile din județul Sibiu și întreaga țară este o bătaie de joc la adresa tuturor oamenilor, iar lucrurile nu mai pot continua așa. „Tăierea acestor bani din bugetele locale, politizarea justiției, creșterea prețurilor la alimente, creșterea prețurilor la combustibil, la facurile de gaz și energie, haosul fiscal, nu au fost prezentate în campania electorală de către PSD-ALDE. Sibienii își arată îngrijorarea față de creșterea prețurilor, de cel mai mic nivel al investițiilor din ultimii 12 ani, pentru cele 260 de modificări aduse Codulului Fiscal, pentru mutarea contribuților de angajator la angajat, pentru tăierea banilor de la investiții din bugetele locale, pentru periclitarea a 1,5 miliarde de euro bani europeni pe care îi pierdem din incapacitatea de a guverna eficient și competent. Mâine, dacă PNL ar ajunge la guvernare chiar are soluții și proiecte viabile pentru creșterea nivelului de trai și pentru o Românie sănătoasă. Guvernare PSD-ALDE este zero”, a explicat deputatul Raluca Turcan, președintele Organizației Județene a PNL. 

„Unde avem administraţie liberală, treaba merge foarte bine“

Sâmbătă, deputatul Constantin Șovăială, secretarul general al PNL Sibiu, a participat la o întâlnire cu aleşii locali în comuna Sadu, la care au fost prezenți şi consilierii locali din zona Ţara Oltului - Tălmaciu, Sadu, Racoviţa, Turnu Roşu şi Boiţa. „S-a putut observa că, acolo unde avem administraţie liberală, treaba merge foarte bine, iar dezvoltarea comunităţii este într-o continuă creştere! Guvernarea dezastruoasă, măsurile fiscale implementate alături de politicile nesustenabile distrug această ţară şi scad nivelul de trai! Administraţia locală este la pământ din cauza acestor gafe politice ale celor din PSD! Totodată, am abordat tema alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, din 2019 şi locale şi parlamentare, din 2020. Vom câştiga alegerile şi le vom dovedi tuturor că PNL merită să guverneze, să conducă această ţară! Vom continua seria întâlnirilor în teritoriu şi vom veni în sprijinul sibienilor“, a precizat Șovăială.
    Trimite prin e-mail