vineri, 9 decembrie 2016

Publicat la 12/09/2016 11:05:00 a.m. de Redacţie

Momente de sărbătoare pentru localnicii din Copșa Mică


Sfântul Nicolae a adus la Copşa Mică bucuria colindului și feeria iluminatului festiv, în tolba lui bogată, marcând astfel deschiderea sărbătorilor de iarnă.


Autor: Aurelian LUNGU

Luni seară, copşenii s-au adunat, cu mic cu mare, în sala de festivități a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică și au participat la concertul de colinde „Darul lui Moş Nicolae“. Şi anul acesta, concertul a fost susţinut de corul de cântăreţi şi preoţi „Gheorghe Șoima” al Protopopiatului Ortodox Mediaș și corul „Ioan Axente Sever” al Bisericii Ortodoxe Axente Sever, care timp de o oră au încântat publicul copşean cu colinde tradiţionale.

Cinstiți de primar

După concert, toate persoanele prezente anul acesta, în număr de peste 200, au fost servite cu tradiționalele produse de post - colaci şi mere - și un pahar de vin fiert, iar primarul Daniel Tudor Mihalache le-a urat tuturor colindătorilor și cetățenilor prezenți sărbători fericite alături de cei dragi. La eveniment, pe lângă oficialitățile locale, au participat şi membrii Consiliului Local, Sfatului Bătrânilor, Clubului Femina, Grupului de dezbateri publice, pompierii voluntari, polițiști locali, preoți locali şi alţi invitați.

Până la Sf. Ioan

Încheierea sărbătorilor de iarnă va fi marcată la început de ianuarie, ca de obicei, de sărbătoarea ortodoxă a Sf. Ioan, în fața primăriei Copșa Mică, în jurul tradiționalului foc cu vin fiert și cozonac. „Fie ca această perioadă de sărbătoare să aducă bucurie în sufletele copşenilor și a românilor de pretutindeni!“, transmite primarul Mihalache.

Nunta de Aur și de Argint

Joi, 1 Decembrie, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Copșa Mică a organizat cea de-a XII-a ediție a evenimentului „Nunta de Aur și de Argint”. În prezența a peste 100 de persoane, au fost sărbătorite nouă cupluri „de aur” și șapte cupluri „de argint”. Familiile sărbătorite au primit medalioane gravate personalizate, sticle de șampanie și câte o fotografie înrămată a cuplului, realizată la aniversare.
    Trimite prin e-mail