sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Publicat la 1/23/2016 08:30:00 a.m. de Anonim

Fotbaliștii Gazului se pregătesc la Mediaș. Schimbări mari în lot


Şase jucători au semnat contracte cu gruparea de pe Târnava Mare, iar patru au plecat. La sfârşitul săptămânii trecute, alb-negrii au disputat două jocuri de pregătire în Ungaria.

Autor: Alex PÎNTEA

De marţi, fotbaliştii Gazului Metan au intrat într-un sistem de pregătire centralizată la Mediaş. Conducerea tehnică a echipei a ales această variantă datorită condiţiilor bune de pregătire, refacere, alimentaţie şi odihnă existente la stadion. Cantonamentul va dura până pe 29 ianuarie, iar la începutul lunii februarie, echipa ar trebui să plece în Turcia, pentru un al doilea cantonament. Acesta stă în continuare sub semnul întrebării, din cauza problemelor clubului cu ANAF, care au dus la blocarea conturilor.

Jucători noi

Gaz Metan schimbă liniile cu care va aborda cea de-a doua parte a campionatului Ligii secunde. Astfel, atacanţii Marius Staicu şi Cristian Gavra, mijlocaşul Valentin Coşereanu şi fundaşii Paul Iacob, Ionuţ Rada şi Ionuţ Neag au semnat cu gruparea de pe Târnava Mare. Pe de altă parte, Sergiu Muth, Octavian Abrudan, Azdren Lllullaku şi Ioan Şuşu şi-au reziliat contractele. „Au avut un termen limită până la care trebuiau să dea un răspuns. Am contactat între timp alţi jucători, acum ar fi fost neprofesionist şi urât din partea noastră să le spunem celor care au venit că nu mai avem nevoie de ei pentru că s-au răzgândit jucătorii respectivi. Ei şi-au ales drumul, nu este niciun fel de problemă. Le mulţumim pentru ceea ce au făcut la echipă, le dorim baftă în continuare, mai mult nu pot să spun. Îmi pare rău că au decis să se oprească aici. Cred că aveau, în primul rând, o datorie morală să continue până în vară, să încerce să fie alături de echipă şi în momentele mai puţin fericite“, consideră tehnicianul Leo Grozavu.

Amicale cu Debrecen

Gaz Metan a disputat, la sfârşitul săptămânii trecute, două partide de verificare în Ungaria, cu Debrecen. Bilanţul a fost de o remiză şi un eşec pentru formaţia lui Grozavu, care a aliniat două formule diferite, dar echilibrate. „Noi am încercat să facem două echipe echilibrate, mi-era foarte greu să fac o primă şi o doua echipă. Ţinând cont de faptul că am avut foarte mulţi jucători noi, sunt mulţumit de modul cum au răspuns ei în primul rând la partea fizică. Sunt mulţumit de modul cum s-au implicat, am văzut chiar şi la cei vechi atitudine, pe un teren greu, cu un adversar bun“, susține Grozavu. Prima partidă, disputată sâmbăta trecută în Ungaria, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Atacantul Marius Staicu, transferat în pauza de iarnă de la CSM Rm. Vâlcea, a deschis scorul în minutul 8, iar maghiarii au egalat în repriza a doua, prin Szatmári. În cea de-a doua partidă, Debrecen s-a impus cu 3-2. Golurile grupării de pe Târnava Mare au fost marcate de Cristian Gavra, atacantul împrumutat de la Viitorul, respectiv de Marius Crinel Balaş, un junior de la Tg. Mureş aflat în probe la Mediaș.
    Trimite prin e-mail