vineri, 15 ianuarie 2016

Publicat la 1/15/2016 11:49:00 a.m. de Redacţie

Fotbaliştii Gazului Metan şi-au reluat pregătirea la Mediaş. Cantonamentul în Turcia ar putea fi compromis din motive financiare

34 de jucători au participat la reunirea lotului, care va fi definitivat până la începutul săptămânii viitoare. Printre aceştia se numără şi mai mulţi jucători care au evoluat în Liga I la Viitorul, CSM Iaşi, FC Botoşani sau Pandurii Tg. Jiu. Alb-negrii se vor pregăti la Mediaş până la începutul lunii februarie, atunci când este posibil să plece într-un cantonament în Turcia. Situaţia este neclară, din cauză că gruparea de pe Târnava Mare are conturile blocate de ANAF. 



Autor: Alex PÎNTEA

Lotul echipei de fotbal Gaz Metan s-a reunit luni, în jurul amiezii. Alb-negrii au programată săptămâna aceasta şi vizita medicală la Sibiu, iar până la începutul săptămânii viitoare va fi definitivat şi lotul cu care gruparea de pe Târnava Mare va aborda cea de-a doua parte a campionatului Ligii secunde. „Am început un an nou. Din toate punctele de vedere, ne dorim să fie mult mai fructuos. Sigur, a fost o toamnă care nu a fost reuşită. Nu mai are rost să dezgropăm acum morţii, ne-am prezentat din nou la pregătire, cu alt entuziasm, cred eu, şi cu sânge proaspăt şi sperăm că ce a mai rămas din retur şi play-off-ul va însemna altceva“, a mărturisit tehnicianul Leo Grozavu. 

Multe nume noi

La reunirea de luni au participat 34 de jucători, dintre care foarte multe nume noi. Astfel, printre cei prezenţi s-au numărat Cristian Gavrea şi Paul Iacob, care vor fi împrumutaţi la Mediaş de către Viitorul, Ionuţ Rada, de la Pandurii Târgu Jiu, Cristian Danci, de la FC Botoşani, Valentin Coşereanu, de la CSM Iaşi, Ionuţ Neag, de la Universitatea Cluj, şi Lucian Cazan, de la Ceahlăul Piatra Neamţ. Totodată, a fost prezent şi Marius Staicu, atacantul care s-a despărţit de CSM Râmnicu Vâlcea în această iarnă şi s-a înţeles cu Mediaşul. Toţi ceilalţi jucători trebuie să discute cu persoanele din conducerea clubului, astfel încât în zilele următoare lotul să poată fi definitivat.

Leo GROZAVU | antrenor: „Sunt şi câţiva jucători pe care vreau să-i testez în această săptămână şi sunt şi o serie de jucători pe care îi cunosc şi mai mult ca sigur vor face parte din colectivul nostru pentru ce a mai rămas de jucat din sezon. Am încercat să-i conving să vină, spunându-le că la Gaz Metan e cea mai mare seriozitate din Liga a II-a.“

Vor fi şi plecări

La sfârşitul anului trecut, gruparea de pe Târnava Mare a stabilit un plafon salarial de 1.500 de euro plus prime pentru victoriile obţinute în play-off. Au fost şi jucători care nu acceptat noile condiţii financiare, astfel că Elton dos Santos, Azdren Lllullaku, Sergiu Muth şi Octavian Abrudan ar putea părăsi în aceste zile echipa, dacă nu se va ajunge la o înţelegere.

Cantonament incert

La începutul lunii februarie, Gaz Metan ar trebui să meargă într-un cantonament în Turcia pentru a avea posibilitatea să dispute jocuri de pregătire cu adversari puternici. În momentul de faţă, nu se ştie cu exactitate dacă se va putea merge, în condiţiile în care gruparea de pe Târnava Mare are conturile blocate de ANAF.
    Trimite prin e-mail