sâmbătă, 18 aprilie 2015

Publicat la 4/18/2015 09:00:00 a.m. de Anonim

Tradiții respectate la Axente Sever


Căminul cultural din centrul comunei Axente Sever este reabilitat și modernizat, în această perioadă, prin eforturile administrației locale conduse de primarul Marius Grecu.

Lucrările au început în toamna anului trecut și se vor încheia, cel mai probabil, la începutul lunii mai. Banii necesari pentru acest șantier amplu sunt asigurați din bugetul local. „Am reuşit să alocăm fonduri pentru reabilitarea căminului cultural din Axente Sever de la bugetul local. Pe partea de dotări, deja au fost achiziţionate noile mese și scaune, bucătăria a fost utilată, a urmat, bineînțeles, realizarea camerei frigorifice. Cred că până pe data de 1 mai vom finaliza lucrările la căminul cultural“, afirmă Grecu.
Investiția de la căminul cultural nu este singurul proiect important cu care a început anul 2015 la Axente Sever. În premieră, sute de sași plecați din comună, dar și alți invitați, sunt așteptați la Întâlnirea Saşilor, manifestare care se va desfăşura în prima parte a lunii august. „Am stabilit ca pe data de 8 august să organizăm pentru prima dată Întâlnirea Saşilor la Axente Sever. Va fi, cu siguranță, o reîntâlnire de suflet. Sașii vor revedea locurile natale, locurile unde au copilărit, şi vor petrece timp cu prietenii de odinioară“, a menționat edilul. În satul Agârbiciu, Întâlnirea Saşilor ajunge deja la cea de-a doua ediție, în luna iulie. (A.L.)
    Trimite prin e-mail