sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Publicat la 1/24/2015 02:23:00 p.m. de Anonim

Schimb de experienţă în Germania

În perioada 28 ianuarie - 1 februarie, o delegaţie formată din cadre didactice ale Şcolii Postliceale „Alma Mater“ Mediaş se va afla în Germania, la Auxila Akademie, în cadrul parteneriatului semnat între cele două instituţii de învăţământ.


Autor: Alex PÎNTEA

„Profesorii vor participa la activităţile didactice şi de laborator, însuşindu-şi modelul de învăţământ medical german, astfel încât să poată transmite elevilor şcolii cunoştiinţele acumulate. În partea a doua a lunii martie, o delegaţie de elevi va pleca în Germania, în cadrul aceluiaşi parteneriat“, a explicat Viorel Pasc, directorul Centrului Mediaş din cadrul Universităţii „Alma Mater“ Sibiu. 

Practică în Germania

Viorel PASC
Anul trecut, Școala Postliceală „Alma Mater“ a încheiat un parteneriat cu Auxila Akademie din Germania, prin intermediul căruia elevii din Mediaş pot desfăşura practica de specialitate la angajatori din Germania. Partenerul german s-a angajat, în plus, să sprijine elevii școlii medieșene în învățarea limbii germane, prin oferirea de suporturi de curs online și manuale, în oferirea de material didactic, iar la absolvire să faciliteze găsirea unui loc de muncă. „Partenerul nostru din Germania ne sprijină pe noi, ca şi şcoală, şi pe elevi în învăţarea limbii germane. Aceştia vor desfăşura practica de sfârşit de an în Germania, se vor familiariza cu sistemul de lucru de acolo, astfel încât la finalizarea studiilor li se va facilita găsirea unui loc de muncă în Germania“, adaugă Pasc.

Patru specializări

Şcoala Postliceală „Alma Mater“ şi-a deschis porţile în toamna anului trecut în municipiul de pe Târnava Mare. 120 de elevi învaţă în cadrul celor patru clase ale şcolii. Două dintre acestea sunt cu specializarea Asistent medical generalist, o clasă este de Asistent medical de farmacie şi încă una este cu specializarea Asistent manager unităţi hoteliere.
    Trimite prin e-mail