duminică, 14 decembrie 2014

Publicat la 21:59:00 de Redacţie

Arcaș i-a luat locul lui Cindrea! Senatorul medieșean va conduce organizația județeană PSD Sibiu până la alegeri


Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a demisionat din toate funcțiile de conducere deținute în PSD, până la soluționarea problemelor sale din justiție, locul acestuia la șefia PSD Sibiu fiind preluat interimar de senatorul Viorel Arcaș.

Viorel ARCAȘ
“În ședința Comitetului Executiv PSD întrunit în această după amiază, am transmis decizia mea de a demisiona din toate funcțiile de conducere deținute în Partidul Social Democrat, până la soluționarea problemelor din justiție. Membrii Comitetului Executiv au acceptat demisia mea și l-au desemnat ca președinte interimar al Organizației Județene PSD Sibiu pe senatorul Viorel Arcaș, până la organizarea de noi alegeri, conform statutului PSD”, informează Cindrea, într-o declarație transmisă astăzi AGERPRES. La ora actuală, Arcaș este președintele organizației municipale PSD Mediaș și va exercita, probabil, simultan ambele funcții, dacă statutul formațiunii permite acest lucru.
Fostul deputat PSD Ioan Cindrea, în prezent președinte al Consiliului Județean Sibiu, a fost condamnat miercuri dimineață de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat nelegal soția la biroul său parlamentar. Decizia nu este definitivă, iar Cindrea a anunțat deja, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean, Radu Nechit, că va face recurs.
Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate. Potrivit sesizării, în perioada octombrie 2009 — februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soției sale, Amalia Cindrea, și a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților.
Ioan Cindrea a condus organizația județeană PSD Sibiu încă din anul 1996 și, în urma alegerilor locale din 2012, a devenit președinte al Consiliului Județean Sibiu, după ce, în perioada 2000-2012, a avut trei mandate consecutive în Camera Deputaților. (A. L.)
    Trimite prin e-mail