miercuri, 5 noiembrie 2014

Publicat la 11/05/2014 04:07:00 p.m. de Anonim

Încă 11 containere subterane

Operatorul local de salubritate continuă să investească în punctele de colectare subterană.


Autor: Alex PÎNTEA

Unsprezece containere subterane pentru colectarea deşeurilor menajere vor fi amplasate pe raza municipiului până la sfârşitul anului. Societatea ECO-SAL a primit o suplimentare de fonduri de la bugetul local, printr-un proiect aprobat la sfârşitul lunii trecute de către Consiliul Local Mediaş.

Gata anul acesta 

În oraş se află, în prezent, 43 de puncte de colectare subterană a deşeurilor. În următoarele săptămâni, ECO-SAL va monta containere subterane cu o capacitate de trei metri cubi în zonele cu blocuri. „Din fonduri alocate de la bugetul local, societatea ECO-SAL va achiziţiona un număr de unsprezece containere subterane pentru colectarea deşeurilor menajere. Acestea vor avea o capacitate de trei metri cubi fiecare şi vor fi amplasate în zone cu blocuri din municipiul Mediaş. S-a ales varianta containerelor subterane pentru că oferă punctului de colectare un aspect plăcut, iar deşeurile nu pot fi împrăştiate, aşa cum se întâmplă în cazul celor supraterane“, motivează Anca Băra, șefa Biroului Relaţii Publice şi Proiecte din cadrul societăţii ECO-SAL Mediaș.

Colectare gratuită

De la începutul acestei săptămâni, operatorul de salubritate organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor periculoase, electrice şi electronice. Aceasta se va desfăşura în perioada 3-14 noiembrie, iar medieşenii se vor putea debarasa gratuit de aceste deşeuri la punctele mobile ale societăţii ECO-SAL care vor ajunge pe rând în toate cartierele. „Punctele mobile de colectare vor fi amplasate în diferite zone ale Mediaşului. Programul complet al acestei campanii se regăseşte pe verso-ul calendarului cu datele de colectare ECO-SAL pe care fiecare gospodărie l-a primit la finalul anului trecut“, a menționat Băra.
    Trimite prin e-mail