vineri, 15 august 2014

Publicat la 8/15/2014 11:00:00 a.m. de Redacţie

Varujan Vosganian: "Dumbrăveni este un loc cu o cultură de excepție"

Dumbrăveniul este un oraș care rămâne al armenilor, a opinat președintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, care și-a lansat aseară o carte în preambulul Zilelor Orașului Dumbrăveni.

Fostul ministru, recunoscut pentru preocupările sale literare, a ținut să-și lanseze și la Dumbrăveni volumul "Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri". Evenimentul s-a desfăşurat la Muzeul Armenilor Transilvăveni din incinta Castelului Apafi, în prezenţa unei audienţe foarte numeroase. "Am făcut această lansare de carte la Dumbrăveni pentru că este un loc cu o cultură de excepţie. A fost o bucurie pentru mine să mă găsesc între zidurile muzeului. Dumbrăveniul este un oraş care rămâne al armenilor, a fost un oraş imperial, unul dintre oraşele cu jurisdicţie în imperiu, lucru care se vede şi din strălucirea acestei catedrale care merită o soartă mai bună. Când eram ministrul Finanţelor, am asigurat bani pentru repararea acoperişului, dar e nevoie acum de mult mai multe", a explicat Vosganian, care este şi preşedintele Uniunii Armenilor din România.


Cartea "Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri" va fi lansată, în viitorul apropiat, şi în municipiul Mediaş. (A. P.)
    Trimite prin e-mail