joi, 15 mai 2014

Publicat la 5/15/2014 11:12:00 a.m. de Redacţie

Punctul lui Bawab

Formaţia lui Cristi Dulca a remizat 1-1 cu Dinamo Bucureşti şi are în continuare emoţii cu două etape înainte de finalul campionatului. Iordanianul Thaer Bawab a marcat în al cincilea minut de prelungiri şi a smuls un punct pentru formaţia sa. Astăzi, gruparea de pe Târnava Mare va întâlni în deplasare CFR Cluj, iar la începutul săptămânii viitoare, în ultima etapă din acest sezon, alb-negrii vor juca pe teren propriu cu FC Braşov.


Autor: Alex PÎNTEA

Dinamo a reuşit să deschidă scorul la Mediaş în minutul 16, atunci când Cosmin Matei l-a învins pe Pleşca printr-un şut la colţul lung. Peste alte 5 minute, oaspeţii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, însă portarul Gazului a apărat şutul lui Dragoş Grigore. În repriza a doua, tehnicianul Cristi Dulca a mizat totul pe cartea atacului şi i-a introdus în teren pe Thaer Bawab şi Jordan Robertson. Alb-negrii au ratat mai multe ocazii, iar golul izbăvitor a venit în al cincilea minut de prelungiri, atunci Bawab a marcat cu o lovitură de cap după ce Frăsinescu a prelungit pe spate un balon repus din aut de margine.

Au crezut în victorie

Tehnicianul Gazului Metan a comentat, la finalul partidei cu Dinamo, că jucătorii săi au făcut o primă repriză slabă, însă situaţia s-a schimbat în actul secund. Cristi Dulca spune că finalul de sezon este în continuare unul dificil pe Târnava Mare. „Am sperat până în ultimul moment. În prima repriză am jucat fără vlagă, fără a pune probleme adversarilor și, în plus, am greșit și la golul pe care l-a marcat Dinamo. În partea secundă am crezut mai mult, Pleșca a dat încredere prin acel penalty pe care l-a apărat, iar jucătorii au ieșit altfel de la cabine. Recunosc că nu ne așteptam să tremurăm atât de tare pentru rămânerea în prima divizie, mai ales că în prima parte a campionatului am reușit un tur de excepție și la un moment dat speram că vom putea realiza mult mai mult. Oricum, nici acum nu e un final liniștit pentru noi, cel puțin până când nu vom putea să știm că totul este în regulă din punct de vedere matematic“, a arătat Dulca.

Un punct meritat

Iordanianul Thaer Bawab a fost providenţial pentru echipa. Introdus după pauză, acesta a fost omul potrivit la locul potrivit în minutul 95 al partidei cu Dinamo. Bawab a reuşit să egaleze la ultima fază a meciului cu o lovitură de cap şi a declanşat bucuria în tribunele Stadionului Gaz Metan. Iordanianul susține că jucătorii au trecut peste problemele financiare şi au făcut totul în teren pentru a nu pierde. „Nu mai speram că vom egala, dar meritam un punct după cum am jucat în repriza a doua, atunci când i-am surprins. Am dat mai multe goluri cu echipele mari, lui Dinamo i-am dat trei goluri. Nu e ceva special, aşa s-a nimerit. Am arătat că noi ne facem treaba şi când intrăm în teren suntem profesionişti, chiar dacă e greu fără bani. Sunt jucători care au venit de puţin timp în România sau mai tineri şi nu se pot descurca. Mi-e greu şi mie. Pentru asta jucăm, până la urmă. Asta ne este meseria“, mărturisește Bawab.

Deplasare dificilă

Astăzi, Gaz Metan întâlneşte în deplasare CFR Cluj, în penultima partidă oficială din acest sezon. Formaţia lui Dulca are nevoie în continuare de punctele puse în joc pentru a nu avea emoţii în privinţa retrogradării. În tur, alb-negrii s-au impus la Mediaş prin două goluri marcate în ultimele 10 minute de joc de Cosmin Frăsinescu şi Dan Roman.
    Trimite prin e-mail