joi, 24 aprilie 2014

Publicat la 4/24/2014 04:19:00 p.m. de Redacţie

Bursa generală a locurilor de muncă. Doar patru oferte pentru cei cu studii superioare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, mâine, bursa generală a locurilor de muncă. Medieșenii aflați în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați la Casa Schuller.


Autor: Alex PÎNTEA

Persoanele care nu au un loc de muncă sau doresc să îl schimbe pe cel actual o pot face mâine, la bursa generală a locurilor de muncă. Acţiunea este organizată de Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă şi se va desfăşura începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural „Casa Schuller“ din Piaţa Regele Ferdinand I. Organizatorii pun la bătaie 150 de locuri de muncă, dintre care doar patru sunt pentru absolvenţii cu studii superioare.

Deschisă tuturor 

Bursa generală a locurilor de muncă este una menită să ducă la scăderea ratei şomajului. Pentru acţiunea de mâine, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă a contactat peste 50 de societăţi comerciale din judeţ, dintre acestea un număr de 15 confirmându-şi prezenţa la Mediaş. „Această măsură activă pentru prevenirea şi combaterea şomajului este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă, participarea, atât a agenţilor economici, cât şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind gratuită. Prin intermediul bursei generale a locurilor de muncă organizate anul trecut au fost încadrate în muncă 485 de persoane“, a precizat Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul AJOFM Sibiu. 

Toate meseriile

Organizatorii pun la dispoziţia şomerilor 150 de locuri de muncă. Dintre acestea, patru se adresează persoanelor cu studii superioare, în timp ce restul sunt pentru cei cu studii medii. „În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante, au fost trimise invitaţii unui număr de 50 de agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia, au confirmat participarea la bursă 15 societăţi comerciale din Mediaş, care pun la dispoziţie aproximativ 150 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare, în meserii precum frezori, vopsitori industriali, dulgheri, sudori, confecţioneri încălţăminte, cusători sau muncitori necalificaţi. Oferta este completată de patru posturi pentru persoane cu studii superioare şi anume ingineri electronişti“, detaliază Radu.

674 de şomeri

Numărul de şomeri este pe o pantă descendentă la Mediaş de la începutul acestui an. Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă avea înregistrate în baza sa de date, la sfârşitul lunii trecute, 2.652 de persoane fără un loc de muncă. Dintre acestea, 674 au domiciliul în municipiul de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail